Voorwaarts verliest eerste competitie wedstrijd in nieuw kalenderjaar

0
2044

Na een korte winterstop mocht Voorwaarts de competitie hervatten tegen het sterke Bergentheim, de nummer 2 van de huidige stand. Gezien het aantal afwezigen had de winterstop wel iets langer mogen duren. Vooral achterin werd het sterke duo Wessels (ziek) en Wolters (gebroken ribben) node gemist. Daarnaast zaten de niet geheel fitte Lensen en Slatius op de bank.

Bergentheim was vooral in de 1e helft de bovenliggende partij. In de 5e minuten leken de bezoekers al de leiding te nemen. Maar op advies van grensrechter Pierik werd het doelpunt van Plaggemars geannuleerd. Een minuut later mistte Lars Bove, naar later bleek de enigste kans van de 1e helft , in vrije positie. Bergentheim bepaalde verder de 1e helft. Een doelpunt kon ook niet uitblijven. In de 24e minuut gebeurde het onvermijdelijke. De slimme geroutineerde Ronnie Hakkers vond met een half schot half voorzet de verre hoek : 0-1.
In de 33e minuut volgde nummer twee. Na een goede aanval, waarbij diverse spelers vrij stonden, schoot Chiel-Jan Schuldink niet geheel onhoudbaar binnen: 0-2.

Na rust gebeurde er eigenlijk nog minder. Bergentheim hoefde niet meer zo nodig en Voorwaarts ontbeerde de stootkracht om er een echte wedstrijd van te maken. Toch leek het nog even spannend te worden. In de 68e minuut promoveerde Rutger Slot een slim genomen vrije trap van invaller Michel Lensen tot doelpunt:1-2.

De spanning leek terug, maar Bergentheim bleef simpel overeind en ging wat meer aanvallen. In de 80e minuut maakte Rutger Slot een ietwat onhandige overtreding. Scheidsrechter Braaksma kon niets anders dan naar de stip wijzen. Ronnie Hakkers schoot de penalty strak tegen de touwen :1-3.. Het restant werd plichtmatig uitgespeeld en was de overwinning van Bergentheim verdiend.

IJs en weder dienende speelt Voorwaarts volgende week bij Wilhelminaschool, aanvang 14:30 uur.