Voorwaarts verliest door fouten

0
656

logo-vv-voorwaarts-125.jpgVoorwaarts heeft zijn lange ongeslagen thuis status verloren en weggegeven aan Lutten. Lutten dat nu de lijst aanvoert heeft de overwinning zeker niet gestolen en was verreweg de betere partij, maar de doelpunten werden door Voorwaarts erg makkelijk weggegeven waardoor Lutten heerlijk kon counteren.
Voorwaarts begon de wedstrijd wel goed. Hoewel Lutten in het begin een veldoverwicht had was Voorwaarts gevaarlijk. Gert Dogger was de eerste speler die een kans mistte. Voorwaarts kwam dan ook op een 1 – 0 voorsprong. Een mooie aanval kwam via Gert Dogger bij de snelle Jordy Harms. Oog in oog met de keeper van SC Lutten faalde hij niet en scoorde beheerst.
Vanaf dat moment liep het allemaal wat stroever bij de thuisploeg. Er werden veel foutjes gemaakt en Lutten kreeg steeds meer mogelijkheden en zelfs dotten van kansen. Een fout van de Voorwaarts verdediging werd uiteindelijk afgestraft. Keeper Dinand Stuifzandt speelde aanvoerder Theo Mulder aan tussen 2 spelers van Lutten. Die werd meteen onder druk gezet en verloor de bal aan Jerry Poel van Lutten die dit buitenkansje niet liet ontgaan, 1 – 1.

Introductie scheiding

Dit gebeurde vlak voor rust en Voorwaarts zou gewaarschuwd moeten zijn. Echter direct na rust was het raak voor Lutten. Net als 2 weken geleden tegen Kloosterhaar wist ook Lutten de Voorwaarts verdediging te verassen en scoorde binnen een minuut na de thee. De rechter spits van Lutten passeerde handig 2 verdedigers van Voorwaarts en zijn voorzet werd door Gijs Ruben bij de eerste paal binnen geschoten.
Trainer Marcel Borkent probeerde met een aantal wijzigingen en omzettingen wat meer overwicht op het middenveld te creëren. Dit resulteerde nauwelijks in verbeteringen en Voorwaarts kon geen noemenswaardige kansen creëren. Een vrije trap en een schot van Wout Roelofs waren de gevaarlijkste momenten aan Voorwaarts kant terwijl Lutten diverse keren de mogelijkheid had om het duel op slot te gooien. Dit verzuimden ze, ook mede door een prachtige redding van Dinand Stuifzandt.
Zoals gezegd was Voorwaarts erg behulpzaam voor Lutten. Door een veel te korte terugspeelbal van Michel Lensen wist de razend snelle spits Jord Anbergen de bal op te pikken en vrij voor de keeper faalde hij niet. De 1 – 3 waren de harde feiten op het scorebord. Voorwaarts nam meer risico en zocht de aanval, echter zonder direct gevaarlijk te worden. Lutten kreeg ruimte en was nog wel een aantal keren gevaarlijk maar de 1 – 3 was uiteindelijk de eindstand. Een terechte overwinning voor Lutten die nu alleen aan kop staat. Voorwaarts zal zich moeten revancheren voor deze nederlaag en zal aanstaande zaterdag op bezoek gaan bij ZAC uit Zwolle.
Opstelling Voorwaarts: Dinand Stuifzandt, Bjorn Wessels, Theo Mulder, Patrick Webbink (Jordy Niks), Mark Ekkel, Michel Lensen (Max Snippe), Gerran Protzman, Rutger Slot, Jordy Harms, Gert Dogger en Wout Roelofs (Tom Meier).