Voorwaarts verliest belangrijke punten

0
590

logo_vv_voorwaarts_125Op een zonovergoten sportpark ’t Twistveen was Juliana ’32 deze middag de tegenstander van Voorwaarts. De drie punten zouden zeer welkom zijn tegen de nummer laatst uit de rangschikking. Beide ploegen begonnen redelijk aanvallend aan de wedstrijd. In de 10e minuutwas het Gert Dogger die een inzet gepareerd zag door keeper Sanjulian van Juliana. De rebound werd door Gerran Protzman net over de goal geschoten. Het spel ging vervolgens op en neer van goal naar goal totdat in de 30e minuut een voorzet van Wout Roelofs door Gert Dogger in de benedenhoek werd gekopt. Wederom was de keeper attent en tikte de bal tot corner. De corner van Gerran werd door Gert Dogger prima ingekopt en de 1-0 was hiermee en feit. In het restant van de eerste helft creëerde Voorwaarts nog enkele kansjes maar doelpunten leverde dit niet op.

Na de thee begon Voorwaarts met twee verse krachten. Rick Bove en Israël Basmaci kwamen voor Jamie Snippe en Rutger Holthuis. Of Voorwaarts moest wennen aan de nieuwe bezetting of  gewoon een kwestie van onoplettendheid maar Juliana wist al na twee minuten de gelijkmaker binnen te schieten. Eelco Duim stond op de juiste plek om de trekker over te halen. Voorwaarts ging vervolgens weer opnieuw op zoek naar een voorsprong en daar kreeg het enkele kansen voor. Ook Juliana kwam enkele keren gevaarlijk voor de goal van Voorwaarts maar Alen Toprakcan wist met een paar fraaie reddingen erger te voorkomen. In de 69e minuut belandde de bal na een mooie combinatie voor de voeten van Michel Lensen die de bal snoeihard inschoot. Een ultieme poging van de Juliana verdediging kon de treffer niet voorkomen en de bal ging via de rug van Rens Geersing in het net. De 2-1 werd met gejuich ontvangen en de punten kwamen steeds dichterbij. Toch liet Juliana zich niet uit het veld slaan en zocht voortdurend de aanval. Twee persoonlijke fouten van Voorwaartsspelers leverden even zoveel doelpunten op. Invaller Gerben Prins en de maker van het eerste doelpunt, Eelco Duim, bezorgden Juliana een 2-3 voorsprong. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en Juliana kreeg zelfs nog enkele honderd procent kansen. Voor de Voorwaarts mannen heel zuur puntverlies maar over de gehele wedstrijd bezien kon de overwinning van Juliana niet worden bestempeld als een gestolen overwinning. Door de drie punten is Juliana Voorwaarts inmiddels tot op drie punten genaderd. Volgende week in de uitwedstrijd tegen DES uit Nijverdal moet het toch echte een keer gebeuren.

Opstelling Voorwaarts: Alen Toprakcan, Jamie Snippe (46e Rick Bove), Theo Mulder, Bjorn Wessels, Michel Lensen, Rutger Slot, Gerran Protzman, Rutger Holthuis (46e Israël Basmaci), Mark Ekkel, Gert Dogger en Wout Roelofs