Voorwaarts verliest 2e bekerwedstrijd van SCD’83

0
1797

Onder prima weersomstandigheden stond afgelopen zaterdag de 2e bekerwedstrijd op het programma. Dit keer een uitwedstrijd in Dedemsvaart tegen SCD’83. Voorwaarts trad aan zonder Bjorn Wessels die nog op vakantie is maar was verder compleet.

De openingsfase was voor Voorwaarts en het team zette de tegenstander goed onder druk. Echter kansen waren er niet. Na zo’n 20 minuten keerde de wedstrijd en nam de thuisploeg het heft in handen. Keeper Dinand Stuifzandt moest regelmatig ver uit zijn doel een diepe bal onderscheppen en een aantal keren handelend optreden maar echt veel moeite had hij daar niet mee. Voorwaarts kreeg vlak voor rust nog een aantal kleine kansjes maar die waren het vermelden nauwelijks waard.

Na rust zakte het niveau verder weg. Het stroef bespeelbaar veld was illustrerend voor de wedstrijd. SCD’83 drong in de laatste fase behoorlijk aan. Nadat het eerst met het hoofd scoorde vanuit een buitenspelpositie die terecht werd afgekeurd was er even later een identieke situatie. Ook dit keer stak de grensrechter de vlag terecht omhoog maar dit keer liet de scheidsrechter de vlaggenist van Voorwaarts staan. Dit keer stond de aanvaller van de thuisploeg nog verder buitenspel maar de scheidsrechter was resoluut in zijn beslissing, 1-0. Voorwaarts had nog 20 minuten om een beter resultaat naar Westerhaar mee te nemen maar de ploeg was te slordig en won weinig duels. In de slotfase kopte Wout Roelofs nog op de lat en kreeg Gert Dogger nog een goede schietkans maar de keeper kon zijn inzet redelijk eenvoudig keren.

Een nederlaag was het gevolg. Er was te weinig beleving en de wil om te winnen. Dat zal toch beter moeten richting de competitie. Volgende week zaterdag is de laatste bekerwedstrijd in de poule. Dan komen de studenten van Drienelo naar Westerhaar alwaar de wedstrijd om 14:30 zal beginnen.