Voorwaarts verdienstelijk gelijkspel

0
600

logo-vv-voorwaarts-125.jpgIn de eerste wedstrijd na de winterstop stond de uitwedstrijd tegen koploper sc Lutten op het programma. Nog steeds zonder Roy de Lange en Gerran Protzman moesten de mannen van trainer Marcel Borkent aantreden op het kunstgras in Lutten. De eerste tien minuten waren overduidelijk voor sc Lutten. Na een kwartier kwam Voorwaarts iets meer aan voetballen toe hetgeen direct tot gevaar leidde. Uit een corner kopte Rutger Slot de bal over de keeper tegen de lat. Ook Lutten kreeg mogelijkheden maar de afronding liet, gelukkig voor Voorwaarts, te wensen over. Uit één van de counters van Voorwaarts werd Israël Basmaci onderuit gehaald.

Scheidsrechter Beldman wuifde vanaf grote afstand een penalty van de hand. In de tweede helft startte Voorwaarts beter dan de eerste helft. Voorwaarts had het meeste balbezit maar de counters van Lutten bleven gevaarlijk. In een één op één situatie bracht Dinand Stuifzandt redding. Voorwaarts kreeg enkele vrije trappen op de rand van de zestien meter. Gert Dogger kon ze echter niet tussen de palen krijgen en de 0-0 bleef op het “scorebord” staan. Met Jordy Niks voor Israël Basmaci, Tom Meier voor Wout Roelofs en Coen Sickman voor Michel Lensen probeerde Marcel Borkent in de laatste tien minuten nog iets teweeg te brengen. Dit lukte zowaar bijna toen in de allerlaatste minuut Gert Dogger doorbrak en Theo Mulder een niet te missen kans bood. Theo zag kans om de bal over het vijandige doel te schieten. Bijna drie punten, drie heel belangrijke punten, maar de 0-0 eindstand was terecht. Voor Voorwaarts een punt tegen de koploper. Achterin heeft de goed spelende verdediging de nul gehouden, dus reden tot tevredenheid. Over twee weken wacht de thuiswedstrijd tegen ZAC uit Zwolle, de nummerlaatst op de rangschikking.
Opstelling: Dinand Stuifzandt, Bjorn Wessels, René Nijhof, Bernd Bove, Mark Ekkel, Michel Lensen (87e Coen Sickman), Gert Dogger, Rutger Slot, Israël Basmaci (82e Jordy Niks), Theo Mulder, Wout Roelofs (86e Tom Meier).