Voorwaarts veliest van zeer effectief Bergentheim

0
938

Bergentheim uit altijd moeilijk wordt wel eens gezegd , maar dat is ook zo. Voorwaarts wint nooit gemakkelijk in het kanaaldorp. Bergentheim was nog slechter aan de competitie begonnen als Voorwaarts dat nog 1 punt had overgehouden terwijl Bergentheim verloor van Mariƫnberg vorige week.

Om half drie floot scheidsrechter Schumer uit Vriezenveen af voor de wedstrijd. Van 1ste tot de 8ste minuut was het ronduit rommelig en ging er bij beide ploegen van alles mis tot Bergentheim een corner kreeg. De bal was niet zo moeilijk te verdedigen maar toch wist niemand van Voorwaarts deze weg te werken en kon er vrij simpel worden binnen getikt door de spits van Bergentheim. Zo stond het uit het niets 1-0 voor Bergentheim en moest Voorwaarts een achter stand proberen om te buigen. Het bleef onrustig op het veld. Bij bal bezit van de ene ploeg zette de ander druk en andersom het zelfde/ Hierdoor was het constant balverlies en werd er vaak gekozen voor de lange bal iets waar Bergentheim iets beter in is als Voorwaarts. Het duurde tot de 16de minuut dat Voorwaarts een echte kans kreeg. Nick Wessels kon de voorzet van Mauro net niet goed genoeg controleren om er een doelpunt van te maken maar de bal ging rakelings over.

Bergentheim was wat feller en zette Voorwaarts al in de opbouw onder druk. Hier had Voorwaarts niet echt een goed antwoord op en werd hierdoor vaak gedwongen om de lange bal te spelen. In de 22ste minuut kreeg Voorwaarts een hoekschop. Deze leek precies op die van Bergentheim alleen werd  de bal net overgeschoten. Op dat moment kwam Voorwaarts wat beter in de wedstrijd en had meer balbezit. Maar in de 34ste minuut was er bij een snelle omschakeling van Bergentheim een aanval over links waarbij de verdediging van Voorwaarts er niet goed uit zag en de 2-0 was een feit. Vanaf de aftrap kreeg Voorwaarts de beste mogelijkheid van de 1ste helft. Een vrijetrap genomen door Lars Bove die de bal met een mooie krul achter de verdediging van Bergentheim bij broer Bernd liet uitkomen maar kon de bal net niet voldoende raken om de doelman in moeilijkheden te brengen. Tot aan de rust ging het gelijk op en leek Bergentheim nog even de 3-0 binnen te tikken echter doelman Stuifzand wist de bal nog net te verwerken tot corner.

Na de thee had trainer Nijzing , Gert Dogger gewisseld voor Kilian Ekkel. Voorwaarts kwam goed uit de start blokken, was fel en men wist elkaar te vinden. Bergentheim moest achter uit en kwam er even niet aan te pas. Voorwaarts wist bij een aanval waarbij de bal niet goed werd verwerkt door de verdedigers van Bergentheim de bal tot 2 keer toe op doel te schieten maar Bergentheim bleef overeind. Maar een doelpunt hing in de lucht dit gebeurde dan ook in de 49ste minuut. Stijn van Nuil weet de vrijetrap van Bernd te promoveren naar doelpunt. De aansluitingstreffer zoals dat heet was gemaakt. Het Voorwaarts publiek ging er even voor zitten maar 3 minuten later bij een snelle counter waarbij er te veel mensen voor de bal waren wist Bergentheim de 3-1 te maken en was Voorwaarts wederom de aansluiting kwijt. Hierna brak een periode aan van vertragen van Bergentheim en Voorwaarts die alles te snel en te ondoordacht wilde doen. Bergentheim hoefde niet zo nodig meer en Voorwaarts moest wat bedenken en dat is nu net het probleem wat op dit moment ontbreekt.  De creativiteit om de wedstrijd open te breken. Er wordt hard gewerkt dat kunnen we niemand ontzeggen. In de 75ste minuut gooide Bergentheim de wedstrijd in het slot er werd vanuit een omschakeling een diepe bal gegeven. De linksbuiten kon bijna ongehinderd de bal langs de keeper tikken en hiermee de wedstrijd definitief beslissen. Voorwaarts bleef tot het eind door vechten echter Bergentheim wist van geen wijken en krijgt door het opportunistische spel van Voorwaarts nog een paar kansen maar wist deze niet te benutten. Na 93 minuten floot de goed leidende scheids voor het laatst en konden supporters zonder punten retour naar Westerhaar.

Bergentheim uit altijd moeilijk blijkt vandaag echt zo te zijn, uit huilen en op naar volgende week thuis tegen Wilheminaschool .

Verslag: H. Snoeijink