Voorwaarts trekt op de valreep aan het langste eind

0
672

Net voor half 3 werd besloten de wedstrijd Blauw Wit ’66 – Voorwaarts te verplaatsen naar veld 2. Terecht, want het hoofdveld lag er belabberd bij.
Voorwaarts begon met René Nijhof, net terug van een enkelblessure, op de rechtsback-positie. Dit omdat Bjorn Wessels was geschorst. Voorwaarts begon goed aan de wedstrijd, met veel beweging en snelheid op de vleugels werd Blauw Wit teruggedrongen. Tot echte kansen kwam het helaas niet. In de 12e minuut de 1e tegenslag. Jordy Niks kreeg in een duel, zonder opzet overigens, een flinke tik tegen de enkel. Hij kon niet verder en werd vervangen door Tim Harms. Even later kreeg Blauw Wit de 1e grote kans. Lars Bove gaf een slechte breedtepass, maar spits Nijkamp speelde de bal te ver voor zich uit.

Introductie scheiding

Voorwaarts pakte daarna meteen de draad weer op en kreeg ook mogelijkheden, maar het ontbrak aan de goede eindpass. De beste kans was voor Bernd Bove, hij kwam na een perfecte combinatie alleen voor keeper Kolkman, maar lobde net over.
Tien minuten voor rust kreeg Edwin Bolink tot drie keer toe de kans om Blauw Wit op voorsprong te brengen. Maar eerst redde Dinand Stuifzandt, daarna Lars Bove op de lijn en bij de 3e poging ging de bal over het doel. Juist toen iedereen zich al verzoend had met een brilstand bij de rust, sloeg Jordy Harms toe. Hij werd uitstekend de diepte ingestuurd en dan weet hij er wel raad mee. Keurig strak schot in de linker beneden hoek: 0-1.
Na de rust kreeg langzamerhand Blauw Wit de overhand. Het is een ploeg met veel fysieke kracht. Scheidsrechter Huisman, ook uit Holten, liet veel toe en Voorwaarts kon zich daaraan niet onttrekken. Men bleef teveel de korte combinatie zoeken in plaats van de ruimte te benutten. De druk op het Voorwaarts doel nam steeds meer toe. Maar dan is Dinand Stuifzandt op zijn best. Met een aantal onwaarschijnlijke reddingen hielt hij Voorwaarts op de been. Intussen had Voorwaarts 2x gewisseld om iets te veranderen. Timo ter Braak kwam voor Tom Meier en Israel Basmaci verving Jordy Harms. Een kwartier voor tijd kwam dan toch de verdiende 1-1 op het bord. Scheidsrechter Huisman, zoals reeds gezegd liet hij veel toe, zag in een schouderduw van René Nijhof een overtreding. Mark Smelt gaf het (on) nodige commentaar en kreeg meteen geel. De vrije trap werd voor het doel geslingerd, er ontstond een kluts situatie en van dichtbij kon Nick de Bie inschieten.
Even later moest Voorwaarts door met 10 man. Mark Smelt kreeg zijn 2e kaart na onbesuisd inkomen. Maar vreemd genoeg ontworstelde Voorwaarts zich nu wel aan de druk. Net of dat men dacht, zo halen we het niet.
Blauw Wit kreeg nog een grote kans maar Thomas Nijkamp schoot onbesuisd over.
Voorwaarts zette nog even aan. Met het oog op de 3e periode, zou men met een gelijkspel niet veel opschieten. In de 46e minuut werd routinier Gert Dogger door Tim Harms aangespeeld. Gert nam de bal perfect aan, draaide kort om zijn tegenstander en schoot de bal perfect in de verre benedenhoek : 1-2.
Drie minuten later konden de armen in de lucht. De 1e helft was voor Voorwaarts, de 2e voor de thuisclub. Een gelijkspel was rechtvaardig geweest. Maar niemand bij Voorwaarts, die zich hier druk om kon maken. Zo blijft Voorwaarts in de race voor de 3e periode.
Volgende week thuis tegen DES. Voorwaarts is alvast gewaarschuwd. In Nijverdal werd het 2-0 voor DES. En de laatste twee wedstrijden werden door DES overtuigend gewonnen.
Opstelling: Stuifzandt; Nijhof, Slot, Lars Bove, Roelofs; Smelt, Bernd Bove en Meier (ter Braak); Jordy Harms (Basmaci), Dogger, Jordy Niks (Tim Harms).