Voorwaarts toont karakter

0
617

logo-vv-voorwaarts-125.jpgNa een slechte reeks heeft Voorwaarts eindelijk weer iets terug van niveau van het begin van de competitie. In Kloosterhaar werd een verdiend gelijkspel gehaald, voor de meegereisde supporters had het ook wel een overwinning mogen, kunnen en moeten zijn.
Trainer Marcel Borkent kent nog steeds een waslijst aan afwezigen. Deze middag was ook topscorer Gert Dogger aan de lijst toegevoegd. Onder leiding van scheidsrechter Noortman uit Deventer werd er om half drie afgetrapt.
Voorwaarts had gekozen voor een afwachtende tactiek en daar bleek Kloosterhaar ietwat moeite mee te hebben. De eerste kansjes waren voor de Westerhaarders en al in de eerste minuut had Michel Lensen de 0-1 binnen kunnen schieten.In de 15e minuut kreeg Kloosterhaar haar eerste kans. Voorwaarts bleef gecontroleerd voetballen en creëerde een paar mogelijkheden. Na een half uur passeerde Israël Basmaci een paar verdedigers en net buiten de zestien meter werd hem een halt toe geroepen . De toegekende vrije trap leverde niets op. Na de thee kreeg Kloosterhaar iets meer grip op het spel, toch was het Voorwaarts dat de eerste kans kreeg. Israël Basmaci kreeg de bal in de diepte aangespeeld een zijn schot belandde in het zijnet.

Dat Kloosterhaar over snelle spitsen beschikt ondervond Voorwaarts in de 70e minuut. Spits Erik Drenthen wist aan de aandacht te ontsnappen en hij tikt de voorzet bekeken achter Dinand Stuifzandt. Twee minuten later hield Dinand Stuifzandt Voorwaarts in de race door een knappe redding bij een één op één actie. De aanvallende wissels van trainer Marcel Borkent bleken in de 82e minuut te zijn gelukt. Het was Jordy Harms die de 1-1 achter Marc Doornbos binnenschoot. Voorwaarts bleef voor de winst gaan en daar profiteerde Kloosterhaar van. Het doelpunt in de 84e minuut werd echter wegens buitenspel afgekeurd. In de slotseconde veerden de Voorwaarts supporters nog één keer op toen Jordy Harms een niet te missen kans kreeg. De snoeiharde voorzet schoot van zijn voet af en ondanks de lege goal ging de bal helaas naast. Eén punt, uit tegen de nummer twee van de ranglijst. Tevreden? Ja, en misschien ook wel nee. Er werd strijd getoond en het spel was aanzienlijk beter dan de voorgaande weken. Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop, thuis tegen Gramsbergen. Hopelijk worden dan wel de drie punten bemachtigd.