Voorwaarts thuis onderuit tegen sterker DZSV

0
1766

voodzsv-kopie.jpgDe wedstrijd moest noodgedwongen wat later beginnen. Het hoofdveld was niet goed gekeurd en daarom moest er uitgeweken worden naar het kunstgras veld.
Om 15:00 uur floot scheidsrechter Kiremit uit Almelo af. Voorwaarts en DZSV vochten felle duels op het middenveld uit zonder aan beide kanten gevaarlijk te worden. Dit resulteerde tot 2 gele kaarten voor Lars Bove en Wout Roelofs. Maar ondanks dat wist Voorwaarts toch de eerste echte mogelijkheid te creëren. Jordy Harms kreeg de eerste mogelijkheid maar schoot naast. Even later wist Jordy Harms via een aantal schijven voor het doel te krijgen maar helaas kwam Diede ter Braak niet goed uit om de bal in het lege doel te schuiven. Ook een kopbal van diezelfde Diede ging over het doel. DZSV zette de verdediging van Voorwaarts onder druk waardoor de verdediging moeizaam kon uitverdedigen. Balverlies was ook de aanleiding tot de 0-1. De spits van DZSV kwam in balbezit door vroeg druk zetten en werd in de 16 meter naar buiten gedrongen. Na een lichte aanraking met een verdediger van Voorwaarts ging hij gewillig naar de grond en de scheidsrechter wees naar de stip. Terecht of onterecht, niet iedereen was het er over eens maar via de stip scoorde DZSV de 0-1. Na het tegendoelpunt wist Voorwaarts zich goed te herstellen en kreeg wederom een paar mogelijkheden. Een van de wapens is een verre ingooi van Roy de Lange. Deze werd verlengd door Lars Bove naar Jordy Harms die rakelings over kopte. Jordy kreeg nog een kleine kans maar zijn schot ging voorlangs. Zo werd de rust bereikt met een 0-1 achterstand.

Na de rust een duidelijk ander beeld. DZSV was nu duidelijk de betere ploeg , Voorwaarts werd achteruit gedwongen en moest er alles aan doen om niet een snelle tegentreffer te incasseren. Dit lukte echter niet, de 0-2 was al na 2 minuten een feit. Een vrije trap vanaf de linker kant van de gasten werd hard voorgegeven en door een woud van spelers kon de spits toch eenvoudig binnen schieten. Voorwaarts bleef knokken voor een goed resultaat echter voetballend waren de gasten beter. Toch drong Voorwaarts de gasten achteruit en dat resulteerde in een inworp in 65ste minuut. Roy de Lange kon wederom zijn specialiteit laten zien en via een schermutseling kwam de bal voor de voeten van Bram Visser die in de korte hoek raak schoot. 1-2 en er was weer hoop voor de thuisploeg. Dit duurde echter niet lang. 3 minuten later werd een lange bal ongelukkig tegen de hand van Bjorn Wessels geschoten. Hij had zijn hand naast zijn lichaam en bewoog deze in het geheel niet, sterker nog, hij stond met de rug naar de situatie. Toch gaf de scheidsrechter een vrije trap. Deze werd snoeihard en dwars door het midden in het doel geschoten. Er zat een flinke zwabber aan waardoor keeper Stuifzandt kansloos was. Hiermee kwam de stand op 1-3 en was de wedstrijd gespeeld. Voorwaarts kreeg nog een kans, een schot van Bram Visser werd nog net door de keeper tot corner verwerkt maar verder kwam de thuisploeg niet. In de 80ste minuut viel de 1-4 nog maar dat was alleen voor de formaliteiten. Een beter DZSV , maar alle lof voor Voorwaarts. Er werd tot het eind gestreden maar er zat niet meer in. Volgende week wacht een zware tegenstander. Het team speelt een uitwedstrijd bij IJVV.
Opstelling Voorwaarts: Stuifzandt, de Lange, Meijer, Wessels, Roelofs, Slot (73. Postma), Bove, T. ter Braak, D. ter Braak (67. Niks), Dogger (67. Visser) en Harms