Voorwaarts te sterk voor Kloosterhaar

0
701

vwklo.jpgMet nog 4 wedstrijden voor de boeg ontving Voorwaarts buur Kloosterhaar voor een belangrijke wedstrijd. Trainer Dick Beverdam kon beschikken over een volledig fitte selectie en koos voor zijn vaste waarden. Kloosterhaar liet in het vorige onderlinge duel zien dat het veel kwaliteit bezit en een gevaarlijke tegenstander is.

Scheidsrechter Maat uit Zwolle floot om half 3 voor het eerst en Voorwaarts zette meteen druk en kreeg al snel kansen. De eerste 2 kansen waren voor Jordy Harms die beide keren voorlangs schoot. In de 6de minuut schoot de zelfde Jordy op doel maar de keeper wist deze bal nog maar net tot corner te verwerken. De toon was gezet, Voorwaarts won overal op het veld de duels en wist Kloosterhaar terug te dringen. Het vroege doelpunt dat je altijd graag wilt zien kwam in de 10de minuut. Een lange aanval werd eerst nog verdedigd maar Jordy Harms vond de vrijstaande Gert Dogger. Met een prachtig schot passeerde hij de keeper en de 1-0 was meer dan verdiend. Voorwaarts bleef de betere ploeg en het 2de doelpunt hing eigenlijk constant in de lucht maar Kloosterhaar hield stand ondanks dat ze niet of nauwelijks op de helft van Voorwaarts kwamen. In de 19de minuut was het wel raak. Jordy Harms werd door een diepte pass van Bjorn Wessels vrij voor de keeper gezet. Oog in oog met de goalie van Kloosterhaar omspeelde hij deze soepel en kon de 2-0 aantekenen. Na de 2-0 leek het of Voorwaarts de teugels wat liet vieren en Kloosterhaar kwam wat meer aan het voetballen. Dat resulteerde in de eerste kans voor de gasten. Spits Boshoeve werd diep gestuurd en kon vrij door naar keeper Stuifzandt echter deze was zeer attent en was op tijd uit zijn doel om met een prima ingreep de aansluitingstreffer te voorkomen.

Een vrije trap net buiten de 16 meter was het laatste wapenfeit van Kloosterhaar. Een prima schot werd via de vingertoppen van Stuifzandt tegen de lat gewerkt. Voorwaarts kwam met de schrik vrij en schakelde een tandje bij. Vlak voor rust kreeg het nog enkele kansen. Jordy Harms schoot voorlangs waarbij hij de vrijstaande Wout Roelofs over het hoofd zag. Ook Bernd Bove had zo’n moment. Vanuit een moeilijke hoek schoot hij net naast waarbij Gert Dogger volledig vrij stond. Desalniettemin gingen beide ploegen rusten met een comfortabele 2-0 stand voor de thuisploeg.

Na de rust werd de wedstrijd, zo later bleek, heel snel beslist. Niet alle supporters hebben dit doelpunt gezien omdat de koffie of andere drankjes nog niet geleegd waren. Vanaf de aftrap trokken de Voorwaartsen richting het doel van Kloosterhaar. Lars Bove zocht de diepte en werd met een lob over de verdediging bereikt. De bal viel tussen de keeper en Lars. Hij kon de bal nog net koppen en de keeper wist de bal nog net te keren. Echter de rebound was voor Jordy Harms die met een aantal kapbewegingen zichzelf vrij speelde en tussen een aantal verdedigers van Kloosterhaar het net vond. Na de 3-0 was het gedaan met Kloosterhaar. Niet dat ze niet wilden maar het lukte niet en Voorwaarts was niet van plan cadeautjes weg te geven. De thuisploeg had de score nog verder kunnen uitbouwen maar de kansen voor Wout Roelofs en Jordy Harms werden niet verzilverd. De wedstrijd kabbelde naar het eind en de eerste gasten uit Kloosterhaar gingen huiswaarts. Kloosterhaar probeerde nog met een paar harde overtredingen het tij te keren maar Voorwaarts gaf niets meer weg. Na 90 minuten floot de scheidsrechter voor het einde en de thuisploeg kon achteraf gezien vrij eenvoudig 3 punten bij schrijven. Met nog 3 wedstrijden te gaan heeft Voorwaarts 4 punten voorsprong op ON. Volgende week moet de koploper naar Bergentheim dat stevig op de 3e plek staat.

Opstelling Voorwaarts: Stuifzandt, Slot, Wessels, Meier, Derks, Niks, L. Bove, B. Bove, Roelofs, Dogger (70. De Lange) en Harms.