0
730

vvvoorwaartslogo_171
Papieren streekderby.

Zaterdag 24 november ontving Voorwaarts de Sibculose Voetbalvereniging ’56. Een wedstrijd waar de vonken vanaf zouden moeten vliegen, maar niets was minder waar.

Scheidsrechter de Vries uit Deventer floot om iets over half drie af voor deze inhaalwedstrijd in de vierde klasse D. Voorwaarts ging onmiddellijk in de aanval om op deze manier een snel doelpunt te forceren. Al in de zesde minuut is het Rutger Slot die met een schot vanaf 20 meter rakelings over schiet. Enkele minuten later krijgt Patrick Webbink een goede kans, alleen heeft hij teveel tijd nodig waardoor de kans verloren ging. Voorwaarts heeft de betere ploeg en hierdoor ook het betere van het spel. SVV ’56 ziet zich genoodzaakt om de lange bal te gaan hanteren en op de counter te gaan voetballen. Deze manier van spelen lijkt voor hen de enige manier om vanmiddag succes vol te kunnen zijn. Daar deze speelstijl worden ze in de eerste helft ook enkele keren gevaarlijk voor het Voorwaarts doel. Zo krijgt Jan Bert Zandbergen na een kwartier spelen een mooie kans, maar hij ziet zijn inzet net naast de paal gaan. Ondanks dat Voorwaarts meer in balbezit is, zijn ze nog niet echt gevaarlijk geweest. Na een half uur slalomde Gert Dogger door de Sibculose verdediging en gaat alleen op de doelman af. Hij willen deze kans op een te mooie manier verzilveren. In plaats van de bal in de hoek te leggen wil hij de doelman nog passeren en deze weet er nog net zijn been tussen te krijgen waardoor de 1-0 niet op het scorebord komt te staan. Vlak voor rust laat dezelfde Gert Dogger nog een hoogstandje zien door een voorzet vanaf rechts in een keer vol op de pantoffel te nemen, maar helaas voor hem weet de doelman de bal nog net uit zijn doel te tikken.

Na de rust krijgen de Westerhaarders onmiddellijk een goed kans, Mark Ekkel schiet op doel maar zijn inzet wordt tot een hoekschop verwerkt. In 54ste minuut krijgt SVV een goede mogelijkheid doordat een lange bal door de Voorwaarts verdediging niet goed beoordeeld wordt. De uit zijn doel komende Dinand Stuifzand wordt d.m.v. een lob handig omspeeld maar Gerjan Aalderink kon nog net voor de doellijn redding brengen en zodoende de nul houden. In het laatste half uur gaat er aan Voorwaarts zijde een schepje bij op en wordt  nadrukkelijker het doel van de tegenstander opgezocht. In de 64ste minuut scoort Gert Dogger, maar dit doelpunt wordt afgekeurd voor buitenspel. Maar het eerste Westerhaarse doelpunt zal niet lang meer op zich laten wachten. Theo Mulder schiet de bal in de touwen na een goede combinatie met Patrick Webbink (1-0). Vijf minuten voor tijd is het Patrick Webbink die de 2-0 binnen schiet na een prachtige aanval die over verschillende schijven zijn weg vindt in het Sibculose zestien meter gebied.

Deze wedstrijd werd verdiend door Voorwaarts gewonnen maar het was geen echte streekderby. Voorwaarts was duidelijk een maatje te groot voor SVV ’56, die zich hoofdzakelijk tot verdedigen beperkte om niet weer tegen een afstraffing op te lopen zoals zij die vorige week bij Hardenberg ’85 hadden ondergaan.
Volgende week staat voor Voorwaarts de topper tegen nr. 3 Hardenberg ’85 op het programma. De Hardenbergers weten de laatste tijd de weg naar het net wel heel makkelijk te vinden en de verwachting is dan ook dat volgende week zaterdag de Westerhaarders een zware uitwedstrijd voor de boeg hebben. De aanvang van deze wedstrijd is zoals gewoonlijk 14:30 uur.