Voorwaarts strijdend ten onder bij effectief ON

0
896

onvw.jpgVoorwaarts moest in een inhaal duel in de 3de klasse D op bezoek bij de nummer 2 O.N. uit Almelo. De KNVB stuurde naast de scheidsrechter ook 2 grensrechters naar dit duel. De spanning was groot, O.N. sprak in een kranten artikel over de dood of de gladiolen.
Om 3 uur floot scheidsrechter Rutgers uit Dinxperlo voor het eerst deze middag. Van meet af aan was het duidelijk wat ON wilde en binnen een minuut maakte het 2 overtredingen en liet Voorwaarts voelen dat ze niet wilden weggeven. Voorwaarts ging mee in de strijd maar kwam al snel met 1-0 achter. Een sliding van Tom Meier die helemaal niemand raakte werd bestraft met een vrije trap en terwijl 4 Voorwaarts spelers nog aan het protesteren waren nam O.N. de vrije trap. Spits Hondebrink stond helemaal vrij en kon daardoor makkelijk met het hoofd de 1-0 aantekenen. Voorwaarts moest even van de schrik bekomen maar herpakte zich vrij snel en begon ook te voetballen. Een afgeslagen aanval van ON werd binnen 30 seconden omgezet in een mooi doelpunt . Lars Bove veroverde de bal en Tom Meier zag Jordy Harms weglopen bij zijn tegenstander en de lange bal was prima op maat. Jordy omspeelde de keeper en scoorde beheerst de 1-1. Zo was in de beginfase de verhoudingen weer gelijk maar ON bleef goed druk zetten. Veel strijd op het middenveld zonder dat het voetbal goed was.

Voorwaarts kreeg in de fase de beste kans om op voorsprong te komen. De in de 1e helft goed voetballende Bernd Bove gaf vanaf rechts een prachtige voorzet die Gert Dogger bij de 2e paal bereikte. In vrije positie tikte hij de bal net over het doel waar een kopbal meer had kunnen opleveren. In de 25ste minuut leed Lars balverlies op het middenveld en met een steekpass werd Ponsteen in stelling gebracht. Die liet doelman Stuifzandt kansloos en zette de thuisclub weer op voorsprong. Voorwaarts moest weer in de achtervolging maar kwam moeilijk langs de stugge middenvelders. Met veel lange ballen werd het wel gevaarlijker. Een afgemeten voorzet belandde op de slof van Bend Bove die maar rakelings over schoot. ON hield de druk erop en een 3de doelpunt hing in de lucht , even leek het erop dat 2-1 de rust stand zou worden maar in de 45ste minuut viel toch de bevrijdende treffer voor ON. 2 overtredingen waarvoor niet werd gefloten gingen er aan vooraf en vanuit buitenspelpositie (een ON supporter die op 1 lijn stond liet dit in de rust weten) kon Kamphuis de 3-1 aantekenen. Voor Voorwaarts een waardeloos moment zo vlak voor de rust.
Voorwaarts moest wat gaan verzinnen om niet helemaal achter de feiten aan te lopen en wisselde Alwin Postma voor Rutger Slot. Dat bracht meer balans op het middenveld en ging het op naar de aansluitingstreffer. Dat lukte in de 51ste minuut. Jordy Harms werd goed diep gestuurd en scoorde met een fraai doelpunt de 3-2. Het leek weer een wedstrijd te gaan worden echter ON gooide roet in het eten van Voorwaarts. 1 minuut na de aftrap was de marge al weer 2 door persoonlijke foutjes van de verdediging van Voorwaarts. Er ontstond een situatie waarin Voorwaarts moest en ON zich wat kon laten inzakken. Spits Hondebrink liet zich ook wat inzakken om zijn middenvelders te ondersteunen en hierdoor werden de ruimtes op het veld steeds kleiner en voor de aanvallers van Voorwaarts steeds moeilijker om er door heen te komen. Veel strijd met weinig kansen van beide kansen was het spelbeeld in die fase. Voorwaarts probeerde wat te forceren en bracht Michel Lensen voor de moe gestreden Roy de Lange en ging achterin man op man spelen. Met 8 man achter de bal bleef ON loeren op een counter die soms gevaarlijk was. Voorwaarts heeft dan de individuele kwaliteiten om daar toch door heen te komen. Dat lukte in de 80ste minuut. Gert Dogger stuurde met een paar prachtige schijnbewegingen enkele verdedigers het bos in en schoorde fraai de 4-3. Voorwaarts rook weer kansen en deed er een schepje bovenop. ON kwam onder druk te staan maar er was erg weinig ruimte om echte kansen te creëren. Er ontstond er een zeer spanende eindfase maar uiteindelijk kon ON de 4-3 over de streep halen. Na 93 minuten floot de scheidsrechter voor het einde die deze wedstrijd goed floot. In een wedstrijd met veel strijd en weinig goed voetbal was ON diegene die het meest aanspraak kon maken op een overwinning en Voorwaarts liet zien dat de strijd om het kampioenschap nog lang niet is gestreden.
Volgende week gaat Voorwaarts op bezoek bij RV in Rijssen.
Opstelling Voorwaarts: Stuifzandt, de Lange (70. Lensen), Wessels, Meier, Roelofs, Slot (45. Postma), L. Bove, B. Bove, Niks, Dogger en Harms.