Voorwaarts strijdend ten onder bij De Esch

0
1126

download-1.jpgOp een moeilijk zwaar te bespelen veld begonnen even over half 3 De Esch en Voorwaarts aan de wedstrijd. Bij Voorwaarts ontbraken Bram Visser (blessure) en de geschorste Wout Roelofs. Na 4 weken afwezigheid zat Jordy Niks weer bij de selectie, hij begon op de bank. In de 3e minuut ontving Voorwaarts al de 1e gele kaart . Lars Bove leek een zware overtreding te maken, kreeg een vermaning. Gert Dogger gaf hierop commentaar richting scheidsrechter van Koolwijk, die was hier niet van gediend. Meteen geel voor Gert dus. Mede door het zware veld werd er niet best gespeeld. De kansjes die er kwamen, waren voor spits Vehof van De Esch. Echter zonder resultaat. In de 27e minuut was de eerste echt grote kans voor Voorwaarts. Jordy Harms speelde zich keurig vrij. Maar in vrije positie schoot hij van ongeveer 8 meter over. Eén minuut later was het andere kant wel raak. Een lange trap van achteruit werd niet goed beoordeeld door Dinand Stuifzandt, hij kwam ver uit. Koen Vehof was eerder bij de bal en van 35 meter lepelde hij de bal over Dinand keurig in het net : 1-0. Weer liep Voorwaarts achter de feiten aan. En het werd nog erger. In de 38e minuut kreeg Timo ter Braak zijn 2e gele kaart, dit na een niet al te zware overtreding. Scheidsrechter van Koolwijk trok na enig nadenken de kaart. Ook al omdat de bank van de Esch veel herrie maakte. Overigens kreeg Timo de 1e kaart na … commentaar op de leiding (dom!). Meteen na de rode kaart, trof Gert Dogger de lat. Het zat dus niet mee.

Introductie scheiding

Na rust bleef het tiental hard werken voor een beter resultaat. In de 48e minuut verrichtte Dinand 2 fantastische reddingen op inzetten van Teders en Oude Veldhuis. Voorwaarts kon helaas niet profiteren van een toch wel matige defensie van de Esch. Na een uur spelen werd Jordy Niks gebracht voor de moe gestreden Gert Dogger. Het spel golfde op en neer, zonder dat het goed werd. Omdat Voorwaarts risico’s moest nemen kwamen er uiteraard ook kansen voor de thuisclub. In de 74e minuut viel de beslissing. Een gelukkige treffer, maar dat paste in het beeld van de wedstrijd. Bart Iepma schoot van afstand, de bal ging tegen de paal en daarna via de rug van keeper Dinand Stuifzandt in het doel : 2-0. Voorwaarts probeerde het nog wel, gaf niet op, maar gescoord werd er niet. De wedstrijd ging als een nachtkaars uit.

Hiermee werd het voetbaljaar 2017 voor wat betreft de competitie afgesloten. Het was een fantastisch jaar met een prachtig kampioenschap maar in de 2e klasse heeft het team het toch erg moeilijk. Nu maar zaalvoetballen in Gramsbergen op het Protos toernooi. 27 januari wordt de competitie hervat, thuis tegen koploper DOS Kampen.