Voorwaarts strijdend ten onder.

0
593

logo-vv-voorwaarts-125.jpgOp zaterdag 10 november 2012 stond de uitwedstrijd tegen IJVV uit IJsselmuiden op het programma.

De thuisclub kwam fel uit de startblokken, reeds in de tweede minuut troffen zij het aluminium. Maar nog geen minuut later was het wel raak. De linksbuiten kwam goed door en legde de bal panklaar terug waardoor Chiel Buikema de 1-0 op het scorebord bracht. De Westerhaarders hadden in de beginfase moeite om grip te krijgen op het spel van IJVV. Zo kreeg IJVV in de negende minuut tot twee keer toe de kans op het tweede doelpunt, maar wonder boven wonder gebeurde dit niet. Drie minuten later werd het wel 2-0, waardoor Voorwaarts aan een kansloze missie bezig leek.

Gaande weg de eerste helft kregen de Westerhaarders meer vat op het spel van IJVV en kon er serieus aan aanvallen worden gedacht. Zo was het Gert Dogger die in de 26ste minuut de 2-1 vanuit een vrije trap binnen schoot. In de resterende speeltijd werd Voorwaarts gevaarlijker en zo was het wederom Gert Dogger die in 38ste minuut alleen op IJVV goalie af ging maar deze voorkwam dat de gelijkmaker binnen geschoten kon worden. Vlak voor rust was er nog een opmerkelijk moment doordat Voorwaarts grensrechter Han de Lange geblesseerd uit viel. In de rust werd een vervanger voor hem geregeld zodat er weer aan de tweede begonnen kon worden.

Konden de Westerhaarders de betere eind van de eerste helft een vervolg geven? In het begin was dat wel het geval. In de 58ste minuut was het Jordy Harms, die na een goede combinatie op het middenveld, de gelijkmaker in het net schoot. Dit gaf een ieder die Voorwaarts een warm hart toe draagt weer moed en hoop op meer. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en gingen er vol voor. In de 73ste minuut kwam IJVV echter op een 3-2 voorsprong doordat, een goed genomen vrije trap er bij de eerste paal in ging. Voorwaarts ging meer risico nemen, Theo Mulder schoof door om de aanvallers te ondersteunen. Maar helaas in de 86ste minuut werd het 4-2 voor IJVV door een doelpunt van wederom Chiel Buikema! In de laatste minuut scoorde IJVV nog 5-2, doordat de Voorwaarts doelman de bal los liet en Erik van Regteren binnen kon tikken.

De afloop was niet zo goed, maar de spelers hadden er wel voor geknokt. Maar vanaf de gelijkmaker werd er door Voorwaarts niet meer gevoetbald. De wedstrijd werd puur op strijd gespeeld en het kwartje viel in deze wedstrijd in het voordeel van IJVV. Volgende week staat de laatste wedstrijd van de eerste competitie helft op het programma. Hardenberg ‘ 85 komt dan op bezoek op het sportpark Twistveen. De supporters zullen de ploeg dan extra ondersteunen om samen met de spelers te trachten de drie punten in eigen huis te houden. Aanvang van deze wedstrijd is om 14:30 uur.