Voorwaarts strijdend naar einde competitie

0
638

logo-vv-voorwaarts-125.jpgDe laatste speelronde van de competitie 2011-2012 kende nog veel spanning voor zowel Voorwaarts als ook voor de tegenstander van deze middag v.v. Hellendoorn. Winnen betekende voor beide teams gegarandeerd deelname aan de nacompetitie. Een gelijkspel was voor Hellendoorn zelfs voldoende. Onder leiding van scheidsrechter ter Horst uit Aalten werd er om 14.30 uur afgetrapt. Zonder de geblesseerde Gert Dogger maar gelukkig weer met de herstelde Jordy Harms. De eerste 20 minuten waren beide teams redelijk aan elkaar gewaagd waarbij Hellendoorn het betere voetbal liet zien. In d 23e minuut werd een corner van Hellendoorn bij de achterste paalkeurig binnengekopt door Johan Kampman. De 0-1 achterstand schudde Voorwaarts wakker en dit leidde tot enkele snelle en mooie aanvallen.

Het duurde echter tot de 44e minuut voordat de aanvalsdrift werd beloond, Theo Mulder kreeg de bal op de zestien meter aangespeeld en haalde verwoestend uit. Met een 1-1 ruststand kon iedereen tevreden zijn. Na de rust zocht Voorwaarts wederom de aanval. In de 49e minuut kreeg Hellendoorn de eerste grote mogelijkheid in de tweede helft en kwam Voorwaarts met de schrik vrij. De bal werd door Dinand Stuifzandt prachtig uit de hoek getikt. Een paar minuten later kreeg Jordy Harms de bal listig aangespeeld door Michel Lensen. Met een wonderschone lob passeerde Jordy de Hellendoornse goalie en liet daarmee de 2-1 aantekenen. Met nog ruim een half uur te spelen drukte scheidsrechter ter Horst wel een erg nadrukkelijk stempel op de wedstrijd door Israël Basmaci met zijn tweede gele kaart naar de kleedkamer te sturen. Voor menig toeschouwer, en ook Voorwaarts supporter, een onbegrijpelijke rode kaart. Toch wist Voorwaarts goed met de situatie om te gaan, zoals ze dit al vele malen vaker hebben laten zien. Diverse kansen werden er gecreëerd waardoor de kans op de 3-1 groter leek dan de gelijkmaker voor Hellendoorn. Gerran Protzman die een prachtige assist van Michel Lensen net naast de paal gleed en een verdediger van Hellendoorn die in een uiterste poging de bal net over het eigen doel schoot. In de 82e minuut kwam Hellendoorn echter terug in de wedstrijd. Weer was het Johan Kampman die Dinand Stuifzandt passeerde en daarmee de 2-2 op het scorebord bracht. Dit gebeurde overigens wel vanuit een buitenspel situatie. De protesten van Voorwaarts werden door de scheidsrechter resoluut weggewuifd. Met Gert Dogger en Bernd Bove voor Roy de Lange en Gerran Protzman probeerde trainer Ronald Dams in de laatste vijf minuten nog iets teweeg te brengen. Dit lukte ook bijna, Gert Dogger kreeg de bal aangespeeld, na de zoveelste rush van uitblinker Michel Lensen, maar trof geen doel. In de laatste minuut kon ook Rene Nijhof de hem geboden kans niet in het net krijgen. De eindstand werd hiermee 2-2 en dit betekende het einde van het seizoen voor Voorwaarts, terwijl Hellendoorn deelname aan de nacompetitie veilig had gesteld. Strijdend zijn de oranjehemden aan het einde van de competitie gekomen. Een seizoen waarin uiteindelijk wel de tevredenheid overheerst. Volgend seizoen, met de nieuwe trainer Marcel Borkent, zijn er absoluut mogelijkheden met deze selectie.
Opstelling Voorwaarts: Dinand Stuifzandt, Bjorn Wessels, Rene Nijhof, Theo Mulder, Wout Roelofs, Michel Lensen, Rutger Slot, Gerran Protzman (86e Bernd Bove), Israël Basmaci, Jordy Harms, Roy de Lange (86e Gert Dogger)