Voorwaarts steviger op derde plek na overwinning bij nostalgisch EDON

0
737

Er waren al vele verhalen van de nostalgie bij EDON maar zaterdag 12 april kon Voorwaarts met eigen ogen zien hoe een club in Zwolle met 1 veld, vierkante doelpalen, 2 kleedkamers en een kantine waar zegge en schrijve 3 gasten zaten in de derde klasse speelt. Trainer Marcel Borkent probeerde met alle middelen de omstandigheden weg te wuiven maar een verbazende blik kwam ook van gezicht. Drie punten mee nemen naar Westerhaar was het motto die middag.
De weersomstandigheden was goed, gelukkig zat dat wel mee, en om half drie floot de scheidsrechter voor het eerst deze middag. De eerste 20 minuten gebeurde er weinig. Voorwaarts had moeite met het veld en EDON probeerde Voorwaarts op eigen helft te dringen wat redelijk lukte. Zonder zelf gevaarlijk te worden overigens. Na die periode kwam Voorwaarts beter in het spel en de eerste kans diende zich aan. Keeper Dinand Stuifzandt bereikte met een goed trap Wout Roelofs op links. Wout speelde stak voor het doel waar Gert Dogger de bal makkelijk leek in te schieten maar een hobbeltje in het veld maakte dat onmogelijk.

Krap 3 minuten later schoot Rene Nijhof een van zijn befaamde lange ballen diep op Gert Dogger die de bal prachtig uit de lucht plukte maar zijn afronding was minder fraai. Verder waren er geen grote kansen tot vlak voor de rust. Via een corner en een goed voorzet van Israel Basmaci kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Gert Dogger die ongecontroleerd de bal via de buitenkant van de paal het doel mistte.
Na de rust startte Voorwaarts meteen goed. Rene Nijhof veroverde zelf de bal op het middenveld en via een combinatie met Israel Basmaci wist Rene de achterlijn te bereiken. Daar passeerde hij de grote bonkige verdediger en legde de bal goed terug op de vrijstaande Gert Dogger die dit keer weer op de goede plek stond en de 0 – 1 aantekende. Daarna kon Voorwaarts de wedstrijd op slot gooien. Zeker toen de goed spelende Timo ter Braak in het strafschop gebied hard onderuit werd geschoffeld. Alles en iedereen zag er een strafschop in, behalve de warrig fluitende scheidsrechter van de middag die goed paste in de hele situatie van de middag.
In de 64e minuut was het dan wel raak. Een op het oog te harde pass in de diepte van Rutger Slot werd toch goed ingeschat door Gert Dogger. Vanaf de rechterkant passeerde hij op snelheid zijn directe tegenstander. Daarna wist hij via een schijnbeweging de achterlijn te bereiken en gaf een harde en geplaatste voorzet op de goed meegelopen Israel Basmaci. Israel die dit seizoen veel doelpunten op zijn naam heeft had geen moeite met de afronding en de 0 – 2 stond op het niet aanwezige scorebord. De wedstrijd was daarmee gelopen. EDON kreeg nog een paar kleine kansen waaronder een kopbal op de lat maar echt in de problemen kwam de achterhoede van Voorwaarts niet die voor de tweede achtereenvolgende keer geen doelpunt incasseerde hetgeen een compliment waard was. Zo’n compliment kon de scheidsrechter deze middag niet ontvangen. Op het laatst van de wedstrijd werd Wout Roelofs zonder bal in de buurt keihard onderuit getrapt en de boosdoener kon heel erg blij zijn met de gele kaart die hij ontving.
De 3 punten waren binnen en gingen mee in de bus naar Westerhaar. Concurrent sc Lutten verloor thuis en daardoor staat Voorwaarts steviger op de derde plek wat recht geeft op een nacompetitie. Volgende week komt datzelfde sc Lutten op bezoek bij Voorwaarts en als het team van Marcel Borkent niet verliest kan het definitief rekenen op de fel begeerde nacompetitie.