Voorwaarts steviger op 3e plaats na verdiende winst op Gramsbergen

0
604

logo-vv-voorwaarts-125.jpgZaterdag 15 februarie stond de wedstrijd Gramsbergen – Voorwaarts op het programma. Voorwaarts speelde thuis een slechte wedstrijd tegen deze tegenstander en verloor toen. De ploeg had wat recht te zetten en om de bovenste 2 plekken in het verzier te houden moest er gewonnen worden.
Om exact half 3 floot scheidsrechter van Munster voor het begin van de wedstrijd. De wedstrijd werd voor de verandering weer eens op gewoon gras gespeeld wat er overigens perfect bij lag. De eerste minuten was het een beetje aftasten van beide kanten en de eerste kans in de wedstrijd was voor Voorwaarts. In de 5de min kwam er een hoge voorzet van Jordy Niks die de geblesseerde Michel Lensen verving en het leek een goed in te koppen bal echter de harde wind werkte dit maal in het nadeel.

Israel Basmaci kon de bal maar slecht raken en werd daardoor een makkelijke prooi voor de doelman van Gramsbergen. Twee minuten later werd er een diepe pass door het midden niet goed ingeschat door de verdedigers van Voorwaarts en de spits van Gramsbergen kon de bal aannemen en inschieten. Eerst leek doelman Stuifzandt nog te kunnen redden maar onderweg werd de bal licht beroerd door Lars Bove die daarmee zijn keeper kansloos achterliet en kon Gramsbergen de 1-0 aantekenen. De daarop volgende periode, eigenlijk tot de rust, was het ronduit slecht van beide kanten. Gramsbergen creëerde helemaal geen kansen, Voorwaarts toch nog wel. In de laatste 5 minuten voor rust kreeg Voorwaarts toch 2 grote kansen. Gert Dogger kreeg de bal op links en zag de mee opgekomen Israel Basmaci vrij staan. Een perfecte pass die Israel makkelijk kon intikken werd door de gensrechter als buitenspel beoordeeld. Alles en iedereen van Voorwaarts vond dat Israel achter de bal bleef en de verder redelijk goed leidende scheidsrechter kon niet anders dan dit signaal overnemen en het doepunt afkeuren. Hiermee was de eerste helft afgelopen en gingen we rusten met een 1-0 achterstand. Jordy Niks kreeg ook nog een vrije kans maar de ruststand bleef 1 – 0 voor de thuisploeg.
Na de thee was het een andere wedstrijd. Keeper Stuifzandt moest van het veld met een spierblessure en Joel Wessels verving hem. Trainer Borkent haalde Bernd Bove weer naar zijn vertrouwde centrum en plaatste de in vorm zijnde Wout Roelofs links op het middenveld. Het bleek een goede zet. Er kwam meer rust in de verdediging en het middenveld speelde breder waardoor er meer ruimtes op het veld kwamen. Als er ruimte komt zijn de spitsen van Voorwaarts levensgevaarlijk. In de 3e minuut na rust was het dan ook al raak. Via een snelle uitval vanaf links werd Israel Basmaci bereikt. En alleen zoals hij dat kan passeerde hij 3 verdedigers alsof ze er niet stonden en plaatste de bal met een prachtig schot langs de keeper. Ook na de 1-1 was het Voorwaarts dat de wedstrijd dicteerde. Ze voelden dat er meer in zat en het wachten was op de 1-2. Dit duurde echter nog tot in de 60ste minuut en het was wederom Israel Basmaci die wederom op onnavolgbare wijze van af de rechter kant de 16 van Gramsbergen in slalomde en de bal in de verre hoek schoot. Op dat moment de dik verdiende voorsprong op een onmachtig Gramsbergen. Met nog 30 minuten op de klok wilde Gramsbergen het nog niet opgeven er werd een verdediger opgeofferd en een extra aanvaller bij gezet. Voorwaarts kreeg echter de mooiste kansen. Gert Dogger schoot tot 2 keer toe niet goed genoeg in en ook Wout Roelofs kreeg een goede kans die goed door de keeper werd gepakt. Gramsbergen begon een slotoffensief maar de verdediging van Voorwaarts gaf geen krimp en bleef goed op de been. Ook de goed ingevallen keeper Joel Wessels zorgde dat de 1 – 2 op het scorebord bleef. In de slot minuut kreeg Gramsbergen nog een vrijetrap op ca 27 meter van het doel. De bal werd opgeëist door de aanvoerder van Gramsbergen en knijterhard op de muur van Voorwaarts gespeeld waarbij de arm van Israel werd geraakt. Even dachten ze in Gramsbergen aan een strafschop maar de muur stond buiten de 16 meter dus opnieuw een vrije trap waar verder geen gevaar meer uitkwam.
Na 93 minuten floot de scheidsrechter een eind aan de wedstrijd en konden de punten mee naar Westerhaar. Drie belangrijke punten, ook omdat SVI en Hardenberg beide punten lieten liggen is dit gaatje wat kleiner geworden en het gat naar onderen wat groter.