Voorwaarts start competitie 2015 met gelijkspel

0
581

Nadat de wedstrijden van de afgelopen 3 weken waren afgelast was er afgelopen zaterdag dan toch de herstart van de competitie. Weliswaar op het kunstgras maar gelukkig kon er gevoetbald worden. Bij Voorwaarts neemt Eric Deijk het resterende deel van de competitie het heft in handen en kon gelukkig weer beschikken over Jordy Harms.

De wedstrijd kwam traag op gang. Beide teams tastten elkaar eerst af waar Marienberg al snel liet zien hoe men wil voetballen. Vanuit een goed georganiseerd systeem schakelen ze rakend snel om en zijn in een paar stappen bij het vijandelijk doel. Voorwaarts kreeg de eerste kleine kansen. Jordy Harms schoot rakelings naast. Vanaf de 20e minuut kwam Marienberg er meer uit en werd ook gevaarlijker.

Doelman Stuifzandt moest een paar keer redding brengen terwijl zijn collega aan de andere kant weinig te doen had in die periode. In de 24e minuut was het raak voor Marienberg. Balverlies op het middenveld werd snel opgepakt door de linker spits die met een pass over de hele breedte zijn collega aan de rechter kant vond. Deze kapte naar binnen en schoot met links de bal goed binnen, 0 -1. Voorwaarts was zoekende en kon zijn aanvallers moeilijk bereiken. Het bleef iedere keer steken op de eind pass. Vlak voor rust lukte het toch wel. Tim Harms wist nu wel Gert Dogger te bereiken die met een handige aktie Jordy Harms vrij voor de doelman van Marienberg kreeg. Jordt faalde niet en met de buitenkant van de voet passeerde hij behendig de goalie. Dat was ook de ruststand.
Na rust een beter Voorwaarts. Goed rondspelen en de vrije man vindend was voor de toeschouwers een beeld die na rust heerste. Via een goede actie van Jordy Niks werd Gert Dogger de diepte in gestuurd. Hij duelleerde met zijn tegenstander die hij handig de baas bleef, echter belande zijn lob op het dak van het doel.
Veel meer liet Voorwaarts in aanvallend opzicht niet zien. Marienberg had ook een aantal kleine kansen. Het dichts bij een doelpunt waren de gasten middels een vrije trap die rakelings over het doel ging. De goed leidende scheidsrechter Huisman merkte wel dat beide teams tevreden konden zijn met de puntendeling en na 92 minuten floot hij voor het einde van de wedstrijd. Beide teams konden een punt bijschrijven en hebben het eerste punt van 2015 binnen, eerlijk verdeeld. Volgende week speelt Voorwaarts de inhaalwedstrijd bij Drienerlo.