Voorwaarts speelt zich definitief veilig

0
682

Scheidsrechter Koopmans floot om 14:30 uur onder een stralende zon af voor de laatste uitwedstrijd van het seizoen 2010-2011 tegen Sp. Teuge. Ondanks dat Teuge al veilig was, werd het al snel duidelijk dat ze er vanmiddag vol voor gingen. Zoals in het programmaboekje stond wordt de laatste thuiswedstrijd traditie getrouw met een groot feest afgesloten en dan wil je het thuispubliek ook wat bieden

Introductie scheiding

.

In de beginfase ging de strijd gelijk op, maar dit resulteerde niet eerder dan in een echte kans tot de 9de minuut. Gert Dogger nam op de linker hoek van de zestien een vrije trap voor zijn rekening. Zijn inzet ging via de muur rakelings over. De strijd, met name op het middenveld, ging onverminderd door. Beide teams gingen ervoor en gaven elkaar geen strobreed toe en waren tot dan toe nog niet verder gekomen dan een paar kleine kansjes. I.v.m. de hoge temperaturen werd in de 25ste minuut een kleine drink pauze ingelast. Dat gaf de supporters even mooi de gelegenheid de (zweef-)vliegtuigen en de parachutisten gade te slaan. Na deze kleine onderbreking kregen de Westerhaarders een goede mogelijkheid, de grensrechter van Teuge vlagde voor buitenspel maar scheidsrechter Koopmans wuifde het weg en liet het spel doorgaan. Robbin Jasper kwam hierdoor in scoringspostie maar hij wist dit buitenkansje niet te verzilveren. Zeven minuten voor het rustsignaal maakte Gert Dogger goed gebruik van een onoplettendheid in de Teugse verdediging en hij werkte de bal bij de tweede paal in het doel en bracht zodoende Voorwaarts op 0-1 voorsprong. Amper vijf minuten was het wederom Voorwaarts dat scoorde, nu was het de goed spelende Robbin Jasper die onberispelijk binnen schoot. Door dit doelpunt ging Voorwaarts met een verdiende 0-2 voorsprong de rust in.

Na de thee kwam Teuge vol goede bedoelingen uit de startblokken en wilde orde op zaken stellen. De inzet was er wel maar ze zagen zich geen kans om het Voorwaarts echt moeilijk te maken. Voorwaarts daarentegen kon afwachten en loerde op de counter. Zo kreeg Robbin Jasper in de 60ste minuut de bal goed teruggelegd en zag hij zijn inzet snoeihard maar net over het Teugse doel gaan. Een kwartier voor tijd was het wederom Robbin die aan de aandacht van de Teugse verdediging wist te ontsnappen en kon zodoende alleen op doelman Logtenberg afgaan. Deze zag zich genoodzaakt in te grijpen en naar mening van de scheidsrechter is te heftig, waardoor de bal op de stip ging en doelman met een tweede gele kaart van het veld af kon. Gert Dogger nam de strafschop voor zijn rekening en zette Voorwaarts op een 0-3 voorsprong. In de resterende speeltijd kwam de voorsprong niet meer in gevaar en behaalden de Westerhaarders in Teuge een belangrijke en verdiende overwinning. Door dit resultaat was het klasse behoud op eigen kracht definitief behaald.

Opstelling Voorwaarts; Dinant Stuifzandt, Jamie Snippe, Thom v.d. Woning, Theo Mulder, Ton Tijhuis (80′ Jordi Smit), Michel Lensen, Rutger Slot, Mark Ekkel, Gert Dogger (85′ Rutger Holthuis), Robbin Jasper en Gerran Protzman (60′ Wout Roelofs)

Over veertien dagen, op zaterdag 7 mei komt kampioenskandidaat Den Ham op bezoek in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Mocht deze wedstrijd net zo gaan als de uitwedstrijd, dan wacht ons nog een waar spektakelstuk. Mede gezien de belangen die er nu spelen, met name voor Den Ham, belooft het een echte streekderby te worden. De aanvang van deze wedstrijd is 14:30 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier