Voorwaarts speelt goed en wint dik verdiend van Achilles E.

0
812

dsc-2018.jpgHet wordt een beetje eentonig maar wederom was het voor trainers Beverdam en Legebeke een puzzel. Rutger Slot was geschorst, Michel Lensen geblesseerd en Wout Roelofs op vakantie. Daarom moest er een beroep op spelers van het 2de worden gedaan onder andere Rick Bove , en Huub Schippers. Het zou wel uniek kunnen zijn als Rick zou invallen dan stonden er 3 broers in het 1ste , zover we weten is dat nog nooit gebeurd.
Door de schorsing van Rutger kreeg Tom Meier een plek in de verdediging naast de terug kerende Rene Nijhof. Om half 3 floot scheidsrechter Kerimit voor aanvang van de wedstrijd en in de eerste 15 minuten gebeurde er niet zo veel. Beide teams waren zoekende en konden de bal niet lang in de ploeg houden. Veel bal verlies en slordige passes. Er was een doelpoging van Jordy Niks maar de bal ging naast. Daarna kwam Voorwaarts beter in de wedstrijd.

Introductie scheiding

In de 19de minuut werd er vanaf het middenveld een cross pass verzonden naar Tim Harms die ineens uithaalde. De bal ging rakelings over het doel. Achilles was gewaarschuwd. De enige kans van de thuisploeg was wel een grote. Kepper Stuizandt werd verslagen maar Rene Nijhof haalde de bal van de lijn. In de 25ste minuut bereikte Lars Bove de goed door gelopen Jordy Niks die vandaag op het middenveld speelde. Deze gaf een strakke voorzet die door Jordy Harms met de borst werd gecontroleerd en klaar werd gelegd voor Gert Dogger die zijn schot op de lat zag belanden, een doelpunt hing in de lucht. In de 34ste minuut was het wel raak. Opnieuw was het Jordy Niks die goed door kwam over de linkerkant en nu niet de verwachte voorzet gaf maar de keeper verraste en de bal in de lange hoek speelde en de 0-1 aantekende. Zeker verdient op dat moment. Achilles was hierna niet in staat iets terug te doen en Voorwaarts kon redelijk vrijuit spelen. Het duurde dan ook niet al te lang tot de wedstrijd in het slot leek te gaan. In de 42ste minuut wist Tim z,n broer in te spelen en Jordy kon de 2de goal op zijn naam zetten door in 2 instanties de bal achter de keeper te werken. Dit was ook de rust stand.
Na de thee had iedereen verwacht dat Achilles de mouwen zou op stropen maar voordat de laatste toeschouwers aan het veld stonden werd de wedstrijd definitief beslist. Met een goede pass van Bernd Bove werd de goed spelende Jordy Harms diep gestuurd die de rechtsback zijn hielen liet zien. Vanaf de achterlijn trok hij de bal terug op de vrijstaande Gert Dogger die simpel kon binnen tikken. Achilles probeerde nog wel wat terug te doen maar verder dan een gevaarlijke kopbal kwam het niet. Voorwaarts daarentegen had nog wel een paar keer kunnen scoren. Tim Harms faalde tot 2 keer toe vrij voor de keeper en ook Gert Dogger miste een grote kans. Ook Bernd Bove was nog een keer gevaarlijk en Voorwaarts had de voorsprong veel groter kunnen maken. Het bleef uiteindelijk 0 – 3 waar Voorwaarts zeer tevreden over was. Trainer Beverdam was zichtbaar tevreden over het vertoonde spel van met name voor de rust. In de slot fase werd Bernd Bove gewisseld voor Huub Schippers die hiermee zijn debuut maakte in Voorwaarts 1. Goed voetbal en geen doelpunt tegen doet het team goed. Het centrale duo (Rene Nijhof en Tom Meier) speelden goed en het team speelde gedisciplineerd en dan zie je dat het team goed kan spelen.
Kortom een mooi begin van de weg omhoog. In de komende weken wachten Voorwaarts 2 zware tegenstanders de koploper en de nr. 2 van de competitie.
Opstelling Voorwaarts: Stuifzandt, Wessels, Nijhof, Meier, L. Bove, Smelt, Niks, B. Bove (T. ter Braak), T. Harms (Schippers), Dogger en J. Harms