Voorwaarts snel klaar !!

0
910

logo_vv_voorwaarts_125De uitwedstrijd tegen de CJV’ers uit Deventer werd begonnen met een minuut stilte uit eerbetoon aan Gerrit (Gait) Mulder. De oud-voorzitter van Voorwaarts overleed afgelopen week op 64-jarige leeftijd. Een triest moment onder eveneens trieste weersomstandigheden. De wedstrijd was voor beide teams belangrijk, Voorwaarts had de punten nodig om van de onderste plekken weg te blijven terwijl de CJV’ers de aansluiting naar de bovenste plekken wilde behouden.  Vijftien minuten hadden de CJV’ers nodig om deze doelstelling te realiseren. In de 10e minuut maakte Benjamin Labobar dankbaar gebruik van een misverstand tussen Dinand Stuifzandt en Theo Mulder. Twee minuten later slalomde Emir Balavac langs enkele Voorwaarts verdedigers en schoot de bal onhoudbaar in de korte hoek. Weer tweeminuten later speelde Dinand Stuifzandt de bal slecht uit en Henri Rozen kon simpel de 3-0 binnen tikken. Of het leed nog niet genoeg was moest Ton Tijhuis al na 24 minuten met een hamstringblessure worden vervangen. Trainer Tonnie van Veen bracht met Israël Basmaci een extra aanvaller. Deed Voorwaarts dan niets terug ? Jazeker, enkele afstandsschoten van Michel Lensen, een voorzet van Wout Roelofs werd door Gert Dogger bijna succesvol afgerond en een fraaie aanval kwam uiteindelijk bij Gert Dogger, die de bal voorlangs schoot. Uit het niets kwam Benjamin Balavac echter onverwachts alleen voor Dinand Stuifzandt te staan. De 4-0 werd beheerst binnen getikt. Op een slecht gedeelte van het veld, waar ook Ton Tijhuis zijn blessure opliep, werd vlak voor rust de gifbeker tot de rand toe gevuld. Wout Roelofs kwam in een sprintduel ten val en bij zijn poging om direct weer overeind te komen ging er iets mis in zijn lies. Onderzoek heeft uitgewezen dat er sprake is van een serieuze liesblessure en dat Wout waarschijnlijk een tijdje aan de kant moet staan. De tweede helft was nauwelijks begonnen toen scheidrechter IJsendorn de bal op de stip legde. Jamie Snippe zou een overtreding hebben gemaakt die deze beslissing rechtvaardigde. De strafschop werd door Benjamin Labobar binnengeschoten en had Voorwaarts nog ambities om wat terug te doen, deze 5-0 maakte aan alle goede bedoelingen een eind. Even onbegrijpelijk was de strafschop die Voorwaarts in de 62e minuut kreeg toegewezen. Gert Dogger wist hier wel raad mee en de hatelijke “nul” was van het scorebord af. Voorwaarts bleef proberen de achterstand wat dragelijker te maken maar verder dan enkele kleine spelde prikjes kwam het niet. Enkele snelle counters van de CJV’ers bracht de uiteindelijk uitslag op 7-1. Björn Rutte en Emir Balavac waren de doelpuntenmakers. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd tegen DZSV uit Dinxperlo. De groep zal deze wedstrijd zo snel mogelijk moeten vergeten om volgende week de drie punten uit Dinxperlo mee te nemen.

Opstelling Voorwaarts: Dinand Stuifzandt, Jamie Snippe, Theo Mulder, Rutger Slot,Ton Tijhuis  (24e Israël Basmaci), Michel Lensen, Rutger Holthuis, Gerran Protzman, Robbin Jasper, Gert Dogger, Wout Roelofs (44e Rick Bove).