Voorwaarts sluit competitie af in mineur

0
1708

Voorwaarts heeft de competitie afgesloten met een dikke nederlaag.

Op sportpark de Weide Steen werd de ploeg op alle fronten afgetroefd en stond er na een kleine 90 minuten 7-1 op het scorebord. Onder zeer warme omstandigheden moest er om half 3 worden afgetrapt.

Trainer Beverdam koos ervoor om Wout Roelofs en Rutger Slot op de bank te houden zodat zij de nacompetitie met een schone lei kunnen aanvangen. Hierdoor kregen A Junioren Boertje en van Nuil de kans om hun kunsten te vertonen. WVF is vanaf het begin de bovenliggende partij en drukt dat ook uit in score. Na een kwartier is er tot 2 maal toe een speler ontsnapt aan de Voorwaarts verdediging en staat het al 2-0. Op het hobbelige veld is voetballen bijna onmogelijk waardoor een rommelig spelbeeld ontstaat.

In de 35e minuut mag Masouz vogelvrij richting 16 dribbelen en zijn schot blijkt Stuifzandt te machtig. Vlak voor rust wordt Bel geen strobreed in de weg gelegd waardoor hij zijn 2e van de middag mag aantekenen.

Met 4-0 moet er worden gerust, Beverdam besluit Derks en Ter Braak er af te halen voor ter Bekke en Visser. Dit heeft het gewenste effect want Voorwaarts komt iets meer aan het voetballen.

10 minuten na rust versierd Jordy Harms een penalty, de Wvf doelman redt eerst nog knap maar kan niet voorkomen dat Harms in 2e instantie wel raak schiet. 2 minuten later meent de scheidsrechter aan de andere kant ook naar de stip te moeten wijzen, na licht vasthouden van van Nuil. Ook dit cadeautje wordt dankbaar uitgepakt en zo staat het al 5-1.

In het verder verloop van de wedstrijd tekent Bel nog voor zijn 3e van de middag en strooit Berends nog meer zout in de wonden door 7-1 te maken. De man in het zwart heeft dan genoeg gezien en besluit te fluiten voor het einde.

Aanstaande zaterdag speelt Voorwaarts de eerste wedstrijd van de nacompetitie thuis tegen Juliana’32 uit Hengelo die beslag wist te leggen op een periodetitel in de 3e klasse D. Die wedstrijd is om half 3 op sportpark ’t Twistveen. Als Voorwaarts die wedstrijd verliest dan is degradatie een feit, bij winst wordt de week er op opnieuw een wedstrijd gespeeld.

Stuifzandt – de Lange – Meier – Wessels – Derks (45. Ter Bekke) – Boertje – Sickman – Bove -T.ter Braak (45.Visser) – van Nuil – Harms