Voorwaarts sluit 2016 af als lijstaanvoerder na winst op Wilhelminaschool

0
878

voowil-kopie.jpgNa de billenknijper van vorige week de wedstrijd tegen het onbekende Wilhelminaschool op het programma. Een team overgekomen van de zondagamateurs met veel goede en technische spelers.
Trainers Beverdam en Legebeke konden weer over een complete selectie beschikken en de zelfde 11 als vorige week stonden in de basis. Om half 3 floot scheidsrechter Bakker voor aanvang en voor de mensen die te laat uit het clubhuis kwamen zagen dat het scorebord al een 1-0 stand aangaf. Voorwaarts begon in tegenstelling tot vele andere wedstrijden goed en fel waardoor na 38 seconden (!) de bal al in het vijandelijke doel lag. Een bal waar niemand meer in geloofde leek gemakkelijk te kunnen worden uitverdedigd maar Bernd Bove dacht daar anders over en kon handig de bal ontfutselen aan de verdediger. Hij bracht de geheel vrijstaande Jordy Niks in stelling die makkelijk de 1-0 kon aantekenen.

Voorwaarts bleef ook na het doelpunt fel en de gasten waren in die fase van slag. Het had na 11 minuten ook 2-0 kunnen en misschien wel moeten zijn. Een goede voorzet van Gert Dogger belandde in de voeten van Lars Bove maar hij mistte deze riante kans. Wilhelminaschool kon even opgelucht adem halen maar het duurde niet lang want in de 15de minuut was het wel raak. Een diepe bal van Jordy Niks op Jordy Harms zette hem op rechts vrij voor het doel. Jordy kapte de bal voor links en met nog 2 verdedigers en een keeper wist hij zich er tussen door te manoeuvreren. Met een goed geplaatst schot was het raak en stond Voorwaarts na een kwartier op een comfortabele 2-0 voorsprong.
Na de 2-0 nam Voorwaarts wat gas terug en de gasten kwamen beter in de wedstrijd die over een goed en behendig team beschikken. Wilhelminaschool kreeg meer bal bezit maar werd nog niet echt gevaarlijk. Voorwaarts loerde op de counter maar ook dit lukte in die fase niet. In de 36ste minuut kreeg Wilhelminaschool een 100% kans. Een hoge voorzet waar Keeper Stuifzand zich op verkeek ging over hem heen en de vrijstaande spits kon hem vrij inkoppen maar raakte de bal niet goed en via de lat ging de bal over het leegstaande doel. Voorwaarts was gewaarschuwd maar kwam de rest van de 1ste helft niet meer in de problemen. Zelf werd het ook niet meer gevaarlijk en met een 2-0 voorsprong gingen de spelers aan de thee.
Na de rust bleef het beeld hetzelfde als vlak voor rust. Voorwaarts leek af te wachten en Wilhelminaschool moest komen. De eerste kans na rust was voor Bernd Bove. Hij wist met een slim afstand schoot bijna de keeper van de tegenstander te verschalken , deze kon de boogbal nog maar ternauwernood over te tikken. Daarna was het de beurt aan de gasten. Kansen voor de mannen uit Hengelo werden door de goed keepende Dinand Stuifzandt gered waarbij hij ook hulp kreeg van de paal. Wilhelminaschool was het eerste half uur verreweg de betere ploeg en verdienden in de fase een doelpunt. Voorwaarts counterde en daar zijn ze heel gevaarlijk in. In de 66e minuut werd Jordy Harms diep gestuurd door Tom Meier. Hij kwam oog in oog te staan met de keeper maar vanuit een moeilijke hoek raakte hij de bal volledig verkeerd. Trainer Beverdam vond het tijd voor wat vers bloed en bracht Roy de Lange in het veld voor Rutger Slot die terug kon kijken op een goede wedstrijd . Wilhelminaschool bleef aandringen maar werd niet meer gevaarlijk mede door de 2 centrale verdedigers van Voorwaarts die meedogenloos waren zoals eigenlijk al het hele seizoen. In de 77ste minuut werd de wedstrijd beslist door Bernd Bove die bij een van de weinige aanvallen de bal netjes binnen tikte en de 3-0 op het scorebord zette. Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld. Gert Dogger werd nog gewisseld voor Michel Lensen en Wilhelminaschool geloofde het wel. Voorwaarts wist de laatste 10 minuten uit te spelen en de selectie en supporters konden zich gaan opmaken voor een leuk feestje met live muziek en buiten op het terras een varken aan het spit. Het eerste en tweede elftal kunnen zich de komende weken Herbstmeister noemen. De eerste seizoenshelft zit erop en we kunnen terug kijken op een goede start.
Opstelling Voorwaarts: Stuifzandt, Postma, Wessels, Meier, Roelofs, Slot (62. De Lange), B. Bove, L. Bove, Niks, Dogger (71. Lensen), Harms