Voorwaarts sluipt richting top door overwinning op HTC

0
632

logo-vv-voorwaarts-125.jpgVoor trainer Marcel Borkent was het een hele puzzel . Op dinsdag avond ging Gert Dogger op de training voortijdig van het veld met een hamstring blessure en op donderdag avond viel ook zijn 2de spit Israel Basmaci uit met de zelfde blessure. Ook Roy de Lange die op de goede weg terug is kon niet spelen door een klaplong blessure. Echter hield dit voor andere spelers in om de trainer te laten zien dat er meer mensen zijn die kunnen scoren bij Voorwaarts.
Om precies half 3 floot scheidsrechter Hoving uit Arnhem voor het begin van de wedstrijd. Meteen ging Voorwaarts met goed combinatie spel de strijd aan waarbij de Zwolse gasten niet echt grip kregen op het spel van de thuisclub. Het middenveld was sterk en konden onze spitsen steeds van goede ballen voorzien. In de 14de minuut was het raak. Een snelle aanval over rechts waaruit een voorzet voor het doel in eerste instantie door Robin Jasper bijna werd verzilverd maar de doelman van HTC wist dit nog te verhinderen. Echter de afvallende bal werd onberispelijk door Rutger Slot in de hoek getikt, hierdoor werd het 1-0 en op dat moment zeker verdient. De daarop volgende periode in de wedstrijd bleef Voorwaart de bovenliggende partij, gaf niets weg maar wist zelf ook niet meer te scoren .

Na de thee kwam Jordy Niks in het team van Voorwaarts voor Timo ter Braak. Een tactische zet van trainer Marcel Borkent om met snelheid de verdediging van HTC onder druk te zetten. Dit pakte goed uit en Voorwaarts dicteerde daardoor bijna de gehele 2e helft. HTC kwam deze periode niet aan voetballen toe omdat vrijwel alle duels door het goed spelende middenveld van Voorwaarts werden gewonen.
Doordat er constant druk op de achterhoede van HTC werd gehouden kreeg Voorwaarts in de 50ste minuut een corner die door Bram Visser op de punt van het 5 meter gebied werd gelegd en snoeihard in de kruizing gekopt door Robin Jasper. De 2 – 0 bracht rust in de ploeg. Toch speelde Voorwaarts als ook HTC de daarop volgende periode wat rommelig zonder dat een van de twee elftallen daar gebruik van kon maken. Tot in de 72ste minuut waar een snelle uitbraak over de linker kant door Bram Visser de bal op een fantastische manier langs de verdediger werkte, zichzelf vrij speelde en richting het doel van HTC kon. De goed mee gelopen Michel Lensen kopte de voorzet geplaatst in de verre hoek en zette daarmee de 3-0 op het scorebord. De wedstrijd leek gespeeld. Echter in de 76ste minuut wist HTC eigenlijk uit het niets de 3-1 aan te tekenen en werd het nog weer spannend. HTC leek door het doelpunt meer met zelfvertrouwen te krijgen en kwam een paar keer gevaarlijk voor doelman Wessels. Desondanks bleef Voorwaarts de bovenliggende partij. In de 81ste minuut gooide Voorwaarts de wedstrijd definitief op slot. Na een vlotte combinatie met Mark Smelt wist wederom Michel Lensen het doel bekwaam te vinden en kon Voorwaarts de 4-1 op het scorebord zetten.
HTC gaf zich echter nog niet gewonnen en bleef voetballen terwijl de spelers van Voorwaarts dachten dat het gelopen was. Daardoor wist HTC in de 86ste minuut toch nog de 4-2 aan te tekenen door slecht ingrijpen van doelman Joel Wessels..
In de laatste minuten gaf Voorwaarts niets meer weg en floot de goed leidende scheidsrechter na 4 minuten extra tijd de wedstrijd ten einde. Voorwaarts kan 3 punten bij schrijven. Een goede overwinning en goed om te zien dat er ook andere spelers het doel wisten te vinden. Deze wedstrijd betekende ook het debuut van het 16 jarige talent Tim Harms die in de laatste minuten voor het eerst mocht invallen.
Opstelling Voorwaarts: Joel Wessels, Bjorn Wessels, Rene Nijhof, Bernd Bove, Wout Roelofs, Timo ter Braak (Jordy Niks(Tim Harms)), Michel Lensen, Mark Smelt, Rutger Slot, Bram Visser (Tom Meier) en Ribin Jasper.