Voorwaarts schiet 10 keer raak in bekerduel bij Langeveen

0
698

logo-vv-voorwaarts-125.jpgOp de warme dinsdagavond moest Voorwaarts op bezoek bij zondagclub Langeveen. Voor het eerst dit seizoen had trainer Beverdam de selectie compleet. Tom Meier was de laatste ontbrekende speler en net terug van een lange vakantie.
Vanaf de eerste minuut waren de bedoelingen van Voorwaarts duidelijk en ook in die minuut was het al raak. Gert Dogger werd op links de diepte in gestuurd en zijn voorzet was afgemeten op Jordy Harms. Die passeerde de keeper en vanuit een moeilijke hoek en schoot de eerste van waaruit later zou blijken 6 !! doelpunten binnen.
Voorwaarts speelde goed en snel op het splinternieuwe kunstgras in de beginfase. Een diepe bal van Bjorn Wessels bereikte Bernd Bove die de keeper ook passeerde en hem geen kans liet, 0-2. De 0-3 kwam van de voet van Jordy Harms die slecht uitverdedigen genadeloos afstrafte. Na een half uur spelen werd de 4e van de avond gescoord. Lars Bove schoot met rechts de bal netjes in de rechter benedenhoek. In de 33e minuut kreeg Jordy Niks na een afgemeten voorzet van Bjorn Derks een duw in de rug binnen de beruchte lijnen en dat klusje werd geklaard door Gert Dogger, 0-5.

Voorwaarts bleef door gaan en liet geen kans onbenut. Alhoewel Bjorn Derks een voorzet van rechter met een volley in het zijnet schoot. In de 39e minuut werd het 0-6. Bernd Bove stuurde Jordy Harms diep en dat die op dreef was zag iedereen. Hij liet de keeper geen kans. Nog Voor rust werd het 0-7. Na goed voorbereidend werk van Gert Dogger kopte Jordy Harms zijn 4e van de avond binnen.
Na rust ging Voorwaarts door met waar het mee geeindigd was. In de 55e minuut wist Jordy Harms na een pass van Lars Bove wederom te scoren. Nog geen 3 minuten later werd het 0-9 door Bernd Bove op aangeven van Gert Dogger. Inmiddels had Langeveen het scorebord maar uitgezet en zag dat er geen dubbele cijfers op konden worden gepresenteerd. Die 10e kwam er natuurlijk wel. Een natuurlijk kwam die van de voet van de man van de avond. Jordy Harms schoot in een rebound zijn 6e van de avond binnen en schoot de memorabele 0-10 binnen.
Voorwaarts vond het wel genoeg zo en nam gas terug. Zonder zelf in de problemen te komen speelde het team de wedstrijd uit. De vraag aan de zijlijn bij supporters was of Langeveen nu zo zwak was of was Voorwaarts zo goed? Ik denk een beetje van beide. Langeveen kreeg totaal geen grip op een ontketend Voorwaarts die scherp in de afronding was deze avond.
Aanstaande zaterdag speelt het team om 18:00 uur in Reutum de laatste bekerwedstrijd in deze ronde. De selectie gaat vrijdag eerst naar Terschelling voor een training en een wedstrijd tegen de eilandbewoners. De volgende mifddag zal het weer richting oost Nederland trekken om die wedstrijd te spelen.
Opstelling Voorwaarts: Dinand Stuifzandt, Alwin Postma (45. Max Snippe), Bjorn Wessels, Rutger Slot, Bjorn Derks (45. Wout Roelofs), Jordy Niks, Timo ter Braak, Bernd Bove, Lars Bove, Jordy Harms (75. Tom Meier) en Gert Dogger