Voorwaarts revancheert zich tegen Drienerlo met 4 doelpunten van Jordy Harms

0
710

vwdri.jpgVoorwaarts moest na de onverwachte en verrassende nederlaag van vorige week tegen SVVN zich revancheren tegen Drienerlo thuis. Met een volledig fitte selectie begonnen Alwin Postma en Roy de Lange op de bank en startte Rutger Slot als rechtsback.

Vanaf de aftrap was Voorwaarts dominant en speelde het verzorgt goed voetbal. Het veld was nat door een korte hevige bui net voor de aanvang wat voor de snelheid van het spel te goede kwam. Een goede opsteker was het vroege doelpunt voor de thuisclub. Al na 4 minuten stond de 1-0 op het scorebord. Gert Dogger die zeer sterk aan de wedstrijd begon speelde zich aan de rechterkant vrij en gaf een perfecte voorzet op Jordy Harms. Zijn kopbal werd in eerste instantie nog gekeerd door de doelman maar in de rebound van Jordy was hij kansloos. Voorwaarts bleef goed druk zetten en veroverde de bal meestal op de helft van de tegenstander en kon daardoor snel gevaarlijk worden. Een paar goede aanvallen volgden en een daarvan werd bekroond met het 2e doelpunt. Bernd Bove veroverde de bal en wist Gert Dogger diep te sturen. Gert bereikte met zijn voorzet Jordy Harms die met de rug naar het doel stond. Met een mooie beweging draaide hij weg van zijn tegenstander en liet de keeper opnieuw kansloos. Na 12 minuten was het 2-0 en daarmee was alle pijn van de vorige wedstrijd al snel weggespeeld.
Drienerlo probeerde wel maar zag nauwelijks kans om gevaarlijk te worden in die fase. Alleen de snelle en technische linksbuiten van der Meijden wist af en toe gevaarlijk te worden maar als hij al voorbij Rutger Slot kwam was daar altijd Bjorn Wessels of Tom Meier die goed rugdekking gaven.

Introductie scheiding

Voorwaarts bleef goed en gevarieerd voetballen en had veel ruimte aan met name de flanken. Daardoor kwamen er kansen voor Jordy Niks en Wout Roelofs maar beiden konden het net niet vinden. Ook Jordy Harms was in die fase nog een keer gevaarlijk en ging in de 16 meter naar de grond door frontaal op zijn tegenstander te stuiten maar de scheidrechter van dienst vond het te makkelijk. In de 35e minuut kreeg Voorwaarts een vrije trap en Gert Dogger nam deze door de bal goed en strak in de doelmond te plaatsen. Lars Bove stak boven alles en iedereen uit en toucheerde de bal zodanig dat hij via de onderkant van de laat en de paal in het doel viel. Voorwaarts nam daarna wat gas terug en Drienerlo kwam wat beter in de wedstrijd. Een eerste grote kans werd gemist maar dat was niet het enige gevaar. Een minuut voor rust wist de rechtsbuiten zich langs meerdere Voorwaarts spelers te manoeuvreren en zijn voorzet bereikte de vrijstaande spits. Keeper Dinand Stuifzandt greep goed en gedegen in maar doordat de spits naar de grond ging zag de scheidsrechter er een strafschop in. In zijn verbale bewoordingen die hij de gehele wedstrijd te toon spreidde zei hij dat het net genoeg was. De penalty werd redelijk ingeschoten maar doordat Dinand Stuifzandt niet volledig naar de hoek ging kreeg hij zijn been tegen de bal en kon Voorwaarts gaan rusten met een comfortabele 3-0 stand.

Na rust bleef Voorwaarts druk zetten alhoewel het spel wel minder goed was als voor de rust. Ook Drienerlo kreeg meer balbezit door met name de technische buitenspelers. Echt gevaarlijk werden ze gedurende de gehele tweede helft echter niet. Voorwaarts wilde echter meer en kreeg loon naar werken. In de 55e minuut probeerde de verdediging van de gasten uit te verdedigen en Wout Roelofs zette zoals gewoonlijk goed druk. Hij wist de bal van de rechtsback te ontfutselen en gaf een korte pass op Jordy Harms die via een buitenspel positie vrij voor de keeper zijn derde van de middag kon aantekenen. Even later scoorde hij nogmaals maar die werd nu wel wegens buitenspel afgekeurd. De wedstrijd was al lang gespeeld en Voorwaarts wisselde Wout Roelofs voor Roy de Lange. De wedstrijd kabbelde naar het einde en de thuisclub bleef makkelijk de wedstrijd onder controle houden. Er kwamen nog een aantal kansen voor Voorwaarts maar de schoten van met name Bernd Bove mistten kracht en precisie. Het slotakkoord kwam van de voet van wie anders dan Jordy Harms. Een mooie lange pass vanuit de laatste linie van de voet van Bjorn Wessels viel net achter de verdediging van Drienerlo. Jordy Harms was veel sneller dan zijn tegenstanders en plaatste de bal met een goede schuiver in de rechter hoek. Zijn vierde doelpunt van de middag en de buit was meer dan binnen. In het laatste kwartier geloofde de thuisclub het wel en na 90 minuten was een meer dan terechte en goede 5-0 uitslag het eindresultaat.
Een half uur later werd duidelijk dat concurrent ON niet langs DES kwam en twee belangrijke punten verspeelde. Voorwaarts heeft alles weer in eigen hand en moet nog 5 wedstrijden spelen te beginnen volgende week in Hengelo tegen Juliana’32.

Opstelling Vootwaarts: Stuifzandt, Slot, Wessels, Meier, Derks, Niks, L. Bove, B. Bove, Roelofs (65. De Lange), Dogger (75. Postma) en Harms