Voorwaarts revancheert zich met prachtige 5-0 overwinning

0
623

img-8794-kopie.jpgNa het debacle van vorige week, moesten de mannen van Eric Deijk aantreden tegen het hoog geklasseerde Sportlust Glanerbrug. Een ploeg met snelle en slimme spitsen waar Voorwaarts in Glanerbrug kansloos van hadden verloren. Ook Sportlust kende een dipje 2 weken geleden maar treed aan met een complete selectie tegen Voorwaarts wat ook over een bijna fitte selectie kan beschikken. Alleen Jordy Niks en Mark Smelt ontbraken.
Kortom met het mooie weer en een “normaal” veld die wel erg hobbelig was waren er alle ingrediënten voor een mooie wedstrijd. Om exact half 3 floot scheidsrechter Wolterink voor aanvang van de wedstrijd en van meet af aan werden de bedoelingen van Sportlust duidelijk. Druk zetten op de verdedigers en snel de eerste goal scoren. De verdedigers van Voorwaarts hadden hier duidelijk moeite mee en konden de bal niet of nauwelijks voetballend op de helft van Sportlust krijgen . Deze periode duurde zeker tot de 20ste minuut. Boy Strijker was in die periode een keer gevaarlijk maar schoot over. Voorwaarts kwam daarna wat beter in het spel en konden de aanvallers voor het eerst deze middag de doelman testen. Voorwaarts kreeg de eerste kans van de wedstrijd.

Gert Dogger werd op de linker kant weggestuurd door Tom Meier en kon het 16 meter gebied van Sportlust binnen komen, echter de eind pass was niet goed en de verdedigers van Sportlust konden de bal eenvoudig wegwerken. Voorwaarts ging steeds beter spelen en er ontstond meer ruimte op het middenveld waar de duels stevig werden gespeeld. Een paar minuten later stuurde Bernd Bove Gert Dogger opnieuw de diepte in maar de bal van Gert ging ruim over.
Ook Sportlust kreeg kansen. Een lange bal die over leek te gaan en door Dinand Stuifzandt niet werd gezien door de laagstaande zon kwam boven op de lat. Een paar minuten later werd de bal uitverdedigd door Voorwaarts en kwam voor de voeten van een van de middenvelders van Sportlust die hem snoeihard probeerde binnen te schieten echter stond de paal op de goede plek voor Voorwaarts en kon de rebound worden verwerkt. Er werd voor rust niet gescoord en beide ploegen gingen met een goed gevoel rusten.
Na de thee zette Voorwaarts meteen druk en de verdediging sloot goed aan. In de 48e minuut was het ook al raak. Een goede dieptepass van Rene Nijhof bereikte Gert Dogger aan de rechter kant. Tim Harms liep goed mee en Gert had hem al gezien. Een afgemeten pass naar Tim die de bal tegendraads binnen schoot, 1 – 0. Na het doelpunt bleef Voorwaarts goed druk zetten en speelde zoals ze het ook goed kunnen. Sportlust kon geen vuist maken om het Voorwaarts moeilijk te maken. De middenvelders wonnen bijna alle duels en de spitsen wisten de verdedigers van Sportlust onder druk te houden. Op een kleine kans na kreeg Sportlust geen grip op de wedstrijd. In de 62ste minuut gooide Gert Dogger de wedstrijd op slot. De keeper dacht makkelijk te kunnen uitverdedigen maar Gert zette goed druk. De kepper verspeelde de bal en scoot vanuit een moeilijke hoek raak. De 2 – 0 was een bevrijding voor Voorwaarts en een definitieve nekslag voor Sportlust. Kort na deze actie werd Gert gewisseld en werd Israel Basmaci zijn vervanger. De eerste actie van hem was zijn bekende dribbel in de 16 meter. Hij werd onderweg licht geraakt en hij struikelde door zijn eigen actie. De scheidsrechter zag er tot verbazing van iedereen een penalty in maar Tom Meier schoot de bal snoeihard tegen de lat. Misschien was dat ook wel gerechtigheid. Het was van korte duur want 2 minuten later was het toch Israel Basmaci die een schijnbeweging maakte die de keeper verraste en de score op 3-0 zette. Hiermee was de wedstrijd gespeeld. Sportlust kwam er niet meer uit en wist nog maar zeldzaam op de helft van Voorwaarts te voetbalen. Voorwaarts bleef lekker spelen. Tim Harms werd gewisseld voor Wout Roelofs die bij zijn eerste actie de bal rakelings over schoot. In de 84ste minuut scoorde Rutger Slot na een goede aanval de 4 – 0. Het werd nog 5-0 door wederom Israel Basmaci die scoorde na de goede voorzet van Timo ter Braak.
Een mooi eind resultaat wat niet iedereen vooraf had verwacht, zo zie je maar dat er met inzet en een goed collectief veel bereikt kan worden. Volgende week speelt Voorwaarts wederom thuis, Juliana’32 komt op bezoek.
Opstelling Voorwaarts: Stuifzandt, Wessels, Nijhof, Slot, L. Bove, ter Braak, B. Bove, Meier (Roelofs), J. Harms, Dogger (Basmaci) en T. Harms