Voorwaarts pakt weer drie punten

0
705

logo-vv-voorwaarts-125.jpgNa de prachtige overwinning vorige week op koploper de CJV’ers bleef Voorwaarts zicht houden op de tweede plek, en daarmee tevens deelname aan de nacompetitie.
Wel moest dan de thuiswedstrijd tegen de winnaar van de tweede periode, Blauw Wit ’66 uit Holten, worden gewonnen. Voorwaarts begon goed aan de wedstrijd en met enkele prachtige combinaties werd het doel van keeper William Kolkman gezocht. De paal was het eerste half uur de grootste tegenstander, liefst drie keer belandde een inzet op de paal. Een fraai afstandsschot van Wout Roelofs scheerde net over het Holtense doel.

In de 34e minuut was het eindelijk raak, na wederom een prachtige aanval was het Roy de Lange die de bal binnenschoot. Vanaf dat moment kreeg Blauw Wit iets meer vat op het spel en, gelukkig voor Voorwaarts, werd een doelpunt wegens buitenspel afgekeurd. In de tweede helft bleef Voorwaarts de aanval zoeken en bij sporadische uitvallen van Blauw Wit stond Dinand Stuifzandt telkens zijn mannetje. In de 62e minuut veroverde Israël Basmaci op de linkerflank de bal van een verdediger. Uit een ooghoek had Basmaci gezien dat William Kolman een stuk voor zijn goal stond en het afstandsschot belandde op fraaie wijze in de rechterbovenhoek. De 0-2 was een bevrijding en de drie punten binnen bereik. Met nog een klein kwartiertje te spelen kwam Gerran Protzman, na maanden afwezigheid wegens een blessure, voor Jordy Niks. Nog geen vijf minuten na zijn rentree speelde Gerran in de zestien meter zijn tegenstander uit en schoof de bal in de verre hoek binnen. De 0-3 werd uitbundig gevierd en de overwinning was hiermee en feit. Door de nederlaag van Hulzense Boys is Voorwaarts opgeklommen naar de tweede plek en daarmee het vooruitzicht op deelname aan de nacompetitie in eigen hand. Zaterdag 21 april speelt Voorwaarts thuis tegen DES uit Nijverdal. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur op sportpark ´t Twistveen.
Opstelling: Dinand Stuifzandt, Bjorn Wessels (88e Jordy Schoemaker), Theo Mulder, Rene Nijhof, Mark Ekkel, Wout Roelofs, Michel Lensen, Jordy Niks (77e Gerran Protzman), Israel Basmaci, Gert Dogger en Roy de Lange