Voorwaarts pakt periode titel

0
693

periode.jpgSpanning is het goed woord denk ik , voor de wedstrijd kwam ik een paar spelers tegen en de spanning droop eraf , vooral de jonkies in het team die nog niet eerder zo,n wedstrijd hadden gespeeld was het goed aan te zien. Trainer Deijk en Legebeke hadden een bijna fitte selectie en hadden een lange bespreking nodig voor af aan de wedstrijd. De Esch al weken kampioen kwam toch met een voltallig team en wilde ook de laatste wedstrijd winnen , immers hadden ze dit seizoen nog maar een keer verloren. Kortom voor Voorwaarts een moeilijke opgave maar zo als men zegt alles is mogelijk. Voorwaarts had het in eigen hand 1 punt was noodzakelijk om niet afhankelijk te zijn van een ander.
Om half 3 floot scheidsrechter Kerkdijk uit Nijverdal voor het eerste deze middag, de Esch kwam goed uit de startblokken en zette Voorwaarts op alle hoeken van het veld snel onder druk, het leek een moeilijke wedstrijd te worden voor Voorwaarts de buiten spelers kwamen snel en veel op en zette de verdedigers onder druk als men de bal wilde opbrengen , Voorwaarts kwamen niet goed uit de en druk resulteerde in een paar kleien en een grote kans voor de Esch een voorzet werd goed ingeschoten en Voorwaarts had geluk de bal ging via de buitenkant van de bal naast. Een moment om bij de les te zijn leek het wel , Na ca 15 minuten ging de storm iets liggen en of Voorwaarts kwam beter in het spel. Een paar minuten later was er de eerste kans voor Voorwaarts een mooie voorzet van Gert Dogger die de vrijstaande Jody Harms kon bereiken ,

Introductie scheiding

Echter Jordy kopte de bal over en de Esch kwam met de schrik vrij , maar Voorwaarts kwam steeds beter in het spel en de goal hing in de lucht in de 19de minuut was het Mark Smelt die Jordy Harms op rechts wegstuurde en die wist de bal goed en strak op doel te schieten de keeper van de Esch kon deze bal nog pareren en niet klem vast en het jongere broertje Harms wist de bal binnen te tikken en de 1-0 was een feit en op dit moment was de periode zeker, in de andere wedstrijd stond het 2-0 voor Oranje Nassau wat ook gunstig was voor ons. Maar lang kon Voorwaarts niet genieten van de voorsprong 3 minuten later was het raak voor de Esch over de linker kant werd de verdediging omspeelt en kon de 1-1 worden binnen getikt. En de rest van de eerste helft gebeurde er niet zo veel meer , maar in de laatste minuut voor rust sloeg het noodlot toe een hoge bal ingespeeld door de Esch leek een prooi voor Dinand Stuifzand maar Dinand en de spit van de Esch kwamen hard in botsing , eerste leek de speler van de Esch het er het slechts van af te hebben gebracht hij was een moment bewusteloos en er ontstond wat paniek in het veld , Ook Dinand bleef liggen en beide verzorgers moesten het veld in, na een paarminuten werd de speler van de Esch overeind geholpen echter Dinand bleef liggen het ergste werd gefreesd en bleek later terecht , De scheidsrechter besloot het rust signaal te geven zodat de mensen weer konden worden opgelapt. Na ca 20 minuten kwam de arts en werd de voorzichtige diagnose van een gebroken arm gedaan , Dinand werd direct doorgestuurd naar het ziekenhuis en op dit moment dat ik het verslag schrijf weet ik de uitkomst nog niet van het ziekenhuis bezoek , een domper op de wedstrijd de keeper die dit jaar al heel wat punten had gered kon de wedstrijd niet afmaken.
Wat verlaat begon de 2de helft Joel Wessels moest de wedstrijd afmaken , beide partijen waren wat beduusd het leek een rustige 2de helft te worden beide ploegen lieten het een beetje gaan leek het wel. Gaande weg de 2de helft was het Voorwaarts wat de schroom van zich afgooide en besefte dat er gewonnen moest worden. In de 66ste minuut was het Jordy Harms die zich zelf goed vrij speelde en een mooie treffer noteerde 2-1 en geen vuiltje aan de lucht de andere wedstrijd stond op dat moment 3-1 voor ON dus de buit lek binnen. Voorwaarts en de Esch lieten elkaar de ruimte maar toch was het Voorwaarts die de dienst uitmaakte op het veld in de 70ste minuut was het wederom Jordy Harms die fraai scoorde 3-1 en alles onder controle. Weer een paar minuten later kreeg Voorwaarts en vrije trap op ca 35 meter van het doel Gert en Jordy hadden kort overleg en Gert liet de eer aan Jordy Harms die de bal snoeihard in de bovenhoek liet verdwijnen de keeper van de Esch heeft hem denk ik alleen gehoord en niet gezien een prachtig doelpunt en een echte hatrick voor Jordy. De wedstrijd was gespeeld een overwinning kon ons niet meer ontgaan de bal werd rond gespeeld en beide ploegen hadden er wel vrede mee leek het, in de laatste minuut werd het nog 4-2 maar de punten bleven in Westerhaar en de nacompetitie was verzekerd voor Voorwaarts .
Aankomende Donderdag de eerste wedstrijd van 2 tegen Hatto Heim thuis de wedstrijd begint om half 3 en zaterdag 16 mei uit in en bij Hatto Heim om 3 uur . Voor trainers, begeleiding en team maar zeker ook voor de trouwe supporters een toetje op het seizoen laten we hopen dat we er iets van kunnen maken en wie weet wat er mogelijk is.