Voorwaarts pakt kampioenschap na zenuwachtige wedstrijd

0
801

thumbnail-kampioen.jpgKampioen 3e klasse D seizoen 2016-2017

Vele toeschouwers waren naar ’t Twistveen gekomen voor de wedstrijd Voorwaarts – RKSV, de wedstrijd waar Voorwaarts bij winst het kampioenschap kon pakken. De supportersvereniging had in samenwerking met het 3e en A1 een prachtige sfeeractie op touw gezet. 25 pupillen met kampioenschap-shirts ,gesponsord door de Ondernemersclub, gingen vol trots voor de teams aan het veld op. De grasmat lag er super bij, dankzij de onderhoudsploeg. Doelman Dinand Stuifzandt werd gehuldigd voor zijn 300e wedstrijd in de hoofdmacht. Kortom, alle ingrediënten voor een mooie wedstrijd waren aanwezig. Maar zoals zo vaak gaat het bij een kampioenswedstrijd anders. Het werd een zenuwachtig duel, waarin RKSV prima tegenstand bood. Vooral doelman Patriz Lohuis was een ware sta-in-de weg.

In het 1e kwartier gebeurde er niets. Daarna kwamen de 1e kansen zonder groots te spelen. Jordy Harms stuitte op de keeper, Jordy Niks schoot over, Gert Dogger te gehaast, Bernd Bove naast. Maar in de 28e minuut toch eindelijk de openingstreffer. Jordy Niks kopte en prima vrije trap van Tom Meier keurig een bal van achteruit in de hoek. Het zou een bevrijdende treffer moeten zijn, de volgende kans was echter voor RKSV. Maar Dinand Stuifzandt toonde zijn klasse, door een inzet van Anton Acis knap over de lat te tikken. Voorwaarts kreeg nog een paar kansjes, maar gescoord werd er niet meer. Ruststand 1-0.

Voorwaarts begon de 2e helft veelbelovend. Jordy Harms kon een voorzet van Bernd Bove net niet afronden. Bernd Bove mikte zelf op de paal, Wout Roelofs knalde net naast. Een 2e treffer kon eigenlijk niet uitblijven. En die kwam ook : In de 58e minuut was het weer Jordy Niks die het net vond. Maar dit werkte nog steeds niet bevrijdend. Integendeel : Anton Acis maakte na 70 minuten de 2-1. Van dichtbij passeerde hij Stuifzandt. Er sloop een beetje angst in het Voorwaarts-team. De ene helft bleef aanvallen , de andere helft bleef hangen. De ruimtes werden groter, de kansen talrijk. De anders zo trefzekere Jordy Harms kwam regelmatig Lohuis tegen. Bernd Bove vond de lat met een prachtige boogbal. In de slotminuut eindelijk de verlossende 3-1. Na een goed lopende aanval, zette aanvoerder Bernd Bove hier zijn handtekening onder. Trainer Beverdam gaf aanvoerder Bernd Bove een publiekswissel, hij gaat volgend seizoen naar DOS’37. Ook routinier Gert Dogger kreeg een oorverdovend applaus bij zijn wissel.

Na het laatste fluitsignaal van de uitstekende scheidsrechter Steen uit Wierden, kon het feest beginnen. Volgende week wordt de competitie afgesloten met een uitwedstrijd tegen Wilhelminaschool (Hengelo).

Opstelling Voorwaarts: Stuifzandt, Slot (76. De Lange), Wessels, Meier, Derks, Niks, B. Bove (89. Postma), L. Bove, Roelofs, Harms, Dogger (89. Lensen)