Voorwaarts pakt eerste , zeer zwaar bevochten punten

0
1100

Onder prachtige weersomstandigheden begonnen beide teams aan de 3e wedstrijd van het seizoen 2021 – 2022. Beide waren met 2 nederlagen gestart. De eerste punten zijn dan extra welkom. Bij Voorwaarts ontbraken doelman Stuifzandt, de centrale verdedigers Snippe en Wessels en middenvelder Boertje. Voorin speelde vanaf het begin de 40-jarige Gert Dogger. Hij zou weer eens de hoofdrol opeisen in een duel waarin beide teams behoorlijk aan elkaar waren gewaagd. Groots werd het nooit, spannend daar in tegen wel. Het eerste half uur werd gekenmerkt door veel foute passes, daardoor weinig kansen. Beide verdedigingen maakten het spannend, door vaak om weinig al in paniek te raken. In de 31e minuut de eerste echt gevaarlijke situatie voor het Hardenberg doel. Gert Dogger lobde de bal over de doelman, maar de bal werd nog net voor de lijn weggehaald. Nauwelijks een minuut later prikte Wout Roelofs een vrije trap achter de Hardenberg-defensie, Gert deed het nu net iets beter, bal listig over de doelman, nu wel tegen het net : 1-0.

Vanaf de start 2e helft drong Hardenberg wat meer aan, kleine kansen werden met kunst en vliegwerk onschadelijk gemaakt. Verder dan een doelpoging van Justin Smit kwam Voorwaarts in deze fase niet. In de 67e minuut kwam Hardenberg 85 niet onverdiend langszij. Berend Weiden vond met een niet hard, maar zuiver schot de linkerhoek : 1-1.

Vanaf dat moment begon Voorwaarts ook weer wat meer naar voren te spelen. Kilian Ekkel en Justin Smit vonden echter niet de juiste richting. Aan de andere kant schoot Sander Scherphof te hulp, toen zijn doelman Sander Berghuis, al verslagen was. In de 82e minuut kreeg Voorwaarts op ong 30 meter van het doel een vrije trap. De geslepen Gert Dogger wachtte het fluitsignaal niet af en legde de bal precies achter de laatste lijn van Hardenberg 85, de 15e jarige Justin Smit had het begrepen, reageerde meteen en lobde bal vanuit een moeilijke situatie in het doel : 2-1. De oudste en jongste speler op het veld zorgden dus voor de bevrijdende treffer.  Er volgde nog een zenuwslopend kwartier (90+7), maar Voorwaarts bleef overeind. Een smetje was nog de rode kaart (2x geel) voor Bernd Bove.

Rest mij nog te vermelden dat de voor ons onbekende scheidsrechter Martin van de Brug uit Nunspeet een uitstekende wedstrijd floot. Liet geheel in de geest van de wedstrijd lekker veel doorgaan.

Volgende  week naar het altijd gezellige Marienberg.