Voorwaarts pakt drie punten

0
697

logo_vv_voorwaarts_125Zaterdag stond voor Voorwaarts de uitwedstrijd tegen BZSV de Blauwwitters uit Borne op het programma. Op een prachtig kunstgrasveld konden beide clubs hun nederlaag van de eerste competitiewedstrijd goedmaken. Voorwaarts begon goed aan de wedstrijd en in de 7e minuut werd Wout Roelofs diep gestuurd, maar zijn goede voorzet werd door Gert Dogger net gemist. In de 15e minuut was het wel raak, Gert Dogger kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied en krulde de bal mooi in de bovenhoek. Keeper te Hennepe was kansloos en de 0-1 stond op het scorebord. Slechts enkele minuten later was het Israël Basmaci die na een actie op de rechterflank de bal doorschoof naar Gerran Protzman. Gerran schoot de bal laag in de verste hoek binnen en een riante 0-2 was een feit. Voorwaarts bleef de aanval zoeken en de Blauwwitters konden via de lange bal af en toe een prikje uitdelen. Dit leidde echter niet tot kansen. In de 28e minuut slalomde Theo Mulder door de Bornse verdediging en oog in oog met de keeper bleef Theo koel en schoot de 0-3 binnen. Voor de meegereisde supporters was wel duidelijk dat het een makkelijke middag zou worden.
Na de rust begonnen de Blauwwitters echter furieus. Twee afstandsschoten brachten Dinand Stuifzandt haast in gevaar maar gelukkig hield de Westerhaarse goalie zijn doel schoon. Toch bleven de Blauwwitters doordrukken met veelal opportunistische lange ballen en na ongeveer een uur voetballen leverde dat succes op. Een prachtige actie op de achterlijn werd uiteindelijke door Ruben de Groot afgerond. Deze 1-3 was voor trainer Tonnie van Veen reden om een omzetting te doen. Theo Mulder werd weer teruggehaald op zijn oude vertrouwde plek achter de verdediging en zorgde daarmee dat Voorwaarts weer verder van her eigen doel af ging voetballen. Deze omzetting zorgde er meteen voor dat Voorwaarts kans op kans kreeg. Israël Basmaci kwam enkele keren goed door maar de keeper en de paal stonden elke keer in de weg. Ook Gert Dogger kwam, na een steekpass van Gerran Protzman, alleen voor de keeper maar zijn inzet belande in het zijnet.
Met enkele wissels, Tom Hoppen voor Robbin Bakhuis, Jordi Smit voor Robbin Jasper en Ton Tijhuis voor Jamie Snippe, probeerde Tonnie van Veen wat fris bloed in het veld te brengen en het was ook één van deze wissels die de bevrijdende goal binnenschoot. In de 90e minuut werd een lange vrije bal van Thom van Woning voor de voeten van Jordi Smit die de 1-4 liet aantekenen. De drie punten waren binnen en met grotendeels goed voetbal. Volgende week staat de lastige wedstrijd tegen Eibergen op het programma.
Opstelling Voorwaarts: Dinand Stuifzandt, Jamie Snippe (88e Ton Tijhuis), Thom van de Woning, Rutger Slot, Wout Roelofs, Theo Mulder, Robbin Bakhuis (80e Tom Hoppen), Gerran Protzman, Israël Basmaci, Gert Dogger, Robbin Jasper (75e Jordi Smit)