Voorwaarts pakt drie punten met tien man

0
709

logo_vv_voorwaarts_125De eerste wedstrijd na de winterstop was direct een zogenaamde zes punten wedstrijd voor Voorwaarts. BZSV de Blauwwitters was de tegenstander op sportpark ’t Twistveen in Westerhaar. Tijdens de winterpauze gaven de oefenwedstrijden een gematigd optimisme bij de supporters en was iedereen overtuigd van het feit dat de drie punten hard nodig waren.

De wind leek een belangrijke rol te gaan spelen deze middag en met wind tegen begon Voorwaarts voortvarend. Vanaf de aftrap zocht Voorwaarts de aanval en dat resulteerde na 20 seconden al tot de eerste mogelijkheid. Een schot van Gerran Protzman ging via buitenkant paal net naast het doel van keeper te Hennepe. De eerste tien minuten waren duidelijk voor de oranje-hemden. Alleen slordig balverlies in de Voorwaarts verdediging bracht BZSV spits Krol vrij voor Dinand Stuifzandt, maar deze schoof de bal gelukkig naast het doel. In de 37e minuut leek de wedstrijd een onverwachte wending te krijgen. In een poging de bal te onderscheppen maakte Dinand Stuifzandt een paar centimeter buiten de zestien meter hands. Scheidsrechter Vierhout uit Harderwijk twijfelde niet en gaf Dinand rood. Met Alen Toprakcan als nieuwe sluitpost was de wedstrijd voor Jaimy Snippe ook ten einde. Voorwaarts liet zich niet uit het veld slaan en een paar minuten na de rode kaart was een prachtige solo van Israël Basmaci succesvol. Hij schoof de bal beheerst in de korte hoek. De 1-0 was enigszins verrassend maar zeker niet onverdiend.

Na de thee pakte Voorwaarts de draad direct weer op. Met de wind in de rug zocht het voortdurend de aanval en leek de 2-0 eerder te zullen vallen dan een gelijkmaker van de gasten uit Borne. In de 51e minuut werd de inzet beloond, na een prachtige combinatie bracht Gerran Protzman Voorwaarts spits Gert Dogger in stelling. Deze wist wel raad met deze kans en schoot de bal strak in het dak van het doel.

Dat Voorwaarts goed om kan gaan met de man-minder situatie is dit seizoen al vaker gebleken. Tegen Eibergen werd zelfs met negen man een punt gehaald en ook deze middag kon het weleens succes gaan opleveren. In de 65e minuut was het duidelijk voor de supporters. De 3-0 van Gert Dogger was de genadeklap voor mannen uit Borne. Voor Voorwaarts drie heel belangrijke punten en vooral een prachtige opsteker voor het volgende zes-punten duel volgende week tegen Sportlust Glanerbrug.

Opstelling Voorwaarts: Dinand Stuifzandt, Rick Bove, Theo Mulder, Thom van de Woning, Rutger Holthuis, Jaimy Snippe (37e Alen Toprakcan), Michel Lensen, Rutger Slot, Israël Basmaci, Gert Dogger, Gerran Protzman