Voorwaarts pakt de draad weer op

0
1634

vvvoorwaartslogo_171
De winterstop is ten einde en Voorwaarts heeft haar eerste wedstrijd weer gespeeld.
Thuis moest worden afgerekend met DVO `71 uit Almelo. Beide ploegen begonnen rommelig aan de wedstrijd. Bij Voorwaarts was Wilco Kivits terug van een blessure maar begonnen basisspelers Israël Basmaci en Gerran Protzman uit voorzorg op de bank, terwijl Mark Ekkel met een liesblessure aan de kant bleef.
De wind speelde, met name in de eerste helft, beide ploegen parten en er werden ook haast geen kansen afgedwongen. Alleen in de 7e minuut kwam de bal op rechts voor de voeten van Theo Mulder die zich niet bedacht en ogenblikkelijk schoot. De bal ging voorlangs.
Het restant van de eerste helft wekte bij de aanwezige supporters geen warme gevoelens op.
In de 26e minuut maakt Gert Dogger een rush vanaf de middenlijn, geeft de bal voor en Theo Mulder krijgt de bal enigszins ongelukkig op de hak. Hoe ongelukkig ook de bal rolde, hij gaat vlak langs de paal in het doel van DVO `71, waardoor zowaar de 1-0 op het scorebord verschijnt.
Vlak voor rust loopt een van de spelers van DVO `71 door op keeper Dinand Stuifzandt die door deze actie een bovenbeen blessure opliep en in de rust werd vervangen door Jan Peter Ekkel.
Na de thee kwam er iets meer lijn in het spel van Voorwaarts. Tien minuten na rust krijgt Voorwaarts een corner die door Gert Dogger wordt genomen. Bij de eerste paal komt Patrick Webbink voor zijn tegenstander en tikt de 2-0 achter keeper Roy Schlosser.
In de 57e minuut wisselde DVO `71 voor de eerste keer. Trainer Manuel Sanchez Torres, die zelf in de basis was begonnen, wisselde zichzelf voor Fabian Oolbekking en bij Voorwaarts maakt Wout Roelofs plaats voor Israël Basmaci.
Twintig minuten voor tijd valt dan de beslissing. Uit een mooi opgezette aanval maakt Theo Mulder zijn tweede doelpunt van deze middag en dus de 3-0 voor Voorwaarts.
Trainer Jan van Beek van Voorwaarts gebruikt in de 75e minuut zijn laatste wissel door Thom van de Woning te brengen voor Hendrik Jan Mensink.
Na ruim 91 minuten maakt de warrig fluitende scheidsrechter Westenbroek uit Nijverdal een einde aan de wedstrijd.
De conclusie voor de supporters is, dat Voorwaarts op dit moment in staat is om met zeer matig spel toch een keurige 3-0 op het scorebord te zetten.