Voorwaarts pakt de draad weer op en wint van Drienerlo

0
724

drivoo.jpgNa de nederlaag tegen Juliana moest Voorwaarts vandaag aantreden tegen de studenten van Drienerlo uit Enschede, een tegenstander waar Voorwaarts het normaal gesproken altijd moeilijk mee heeft. Trainers Beverdam en Legebeke konden voor het eerst dit seizoen over een complete selectie beschikken, ook Wout Roelofs kon spelen, maar moet nu nog even genoegen nemen met en plaatst op de bank.
Er ligt een nieuw kunstgrasveld waar op gespeeld ging worden, 10 minuten later dan gepland floot scheidsrechter Steen af voor aanvang van de wedstrijd. In de eerste 10 minuten was het een beetje aftasten van beide kanten. Wel was al snel duidelijk dat Drienerlo veel de lange bal zocht met een lange spits maar Bjorn Wessels zorgde ervoor dat hij niet effectief was. Voorwaarts kon ook niet echt domineren wat uiteindelijk veel balverlies opleverde. Pas in 19de minuut werd Voorwaarts voor het eerst gevaarlijk, Jordy Harms stond zomaar alleen voor de keeper en wist met een fraaie lob deze te verschalken echter de bal ging niet in het net maar via de onderkant van de lat weer uit het doel. Drienelo was gewaarschuwd en van af dat moment had Voorwaarts een duidelijk overwicht. Echt gevaarlijk werd het niet , Wel moest Dinand stuifzand handelend optreden bij een counter van de studenten maar hij hield zijn doel schoon.

Introductie scheiding

Voorwaarts het balbezit en Drienerlo loerend op de counter die af en toe gevaarlijk waren. Het duurde lang voor dat de openingstreffer viel maar wel op een goed moment. In 39ste minuut was het raak. Een goede verdedigende actie ging eraan vooraf, waarbij Bjorn Wessels de bal veroverde en via een mooie 1-2 werd Jordy Harms diep gestuurd. Op randje buitenspel ontsnapte hij aan de verdedigers maar wist de bal niet goed mee te krijgen. Toch lukte het hem de controle te houden en hem binnen te schieten. Veel spelers klaagden over de kunstgrasmat die op sommige plekken stroef was maar op andere plekken juist glad. Waarschijnlijk door het sproeien van het veld voorafgaand aan de wedstrijd. Tot de thee gebeurde er weinig meer waardoor Voorwaarts met een minimale voorsprong kun rusten.
Na de rust ging Voorwaarts verder waar het mee gestopt was, en al meteen werd het gevaarlijk. Bij de 1ste aanval ving de keeper de bal net buiten de 16 meter was hem door de uitstekende scheidsrechter een gele kaart opleverde. Voorwaarts mocht aanleggen voor een vrijetrap op een mooie plek, maar ondanks dat we een aantal specialisten hebben werd de bal hard in de muur geschoten. De goed oplettende Jordy Harms kon hem oppikken en werd gevloerd, dus weer een vrijetrap op randje 16. Rutger Slot nam hem snel waardoor de verdedigers van Drienerlo nog niet goed stonden, maar de Bernd Bove miste de bal vrij voor de keeper. Voorwaarts bleef drukken en domineerde de wedstrijd. Telkens weer was het iemand met een Oranje shirt die de bal veroverde, maar toch werd het niet echt gevaarlijk en konden Jordy Harms en Gert Dogger niet in scoringspositie komen waardoor de magere 0-1 bleef staan. In de 62ste minuut kwam de bevrijdende 0-2 eindelijk. Als het niet lukt om de bal erin te voetballen moet het maar van afstand moest Jordy Niks hebben gedacht want hij schoot van ca 20 meter waarbij de keeper er niet goed uit zag. Het houdbare schot werd wel door hem geraakt maar verdween toch in het net. Trainer Eulderink bracht een nieuwe speler in. Een verdediger moest het veld ruimen waardoor de bedoelingen duidelijk werden. Echter Voorwaarts gaf geen krimp en kon het telkens eenvoudig oplossen. Zelf sprong het slordig om met de geboden ruimte op het veld. Naarmate de wedstrijd vorderde werd het duidelijker dat de ruimtes groter werden en trainer Beverdam bracht Roy de Lange voor Gert Dogger en Bjorn Derks werd gewisseld voor Wout Roelofs die zijn eerste minuten van dit seizoen kon maken. Drienelo werd niet meer echt gevaarlijk en Voorwaarts kreeg nog een paar goede mogelijkheden die niet werden afgerond door onder andere Jordy Harms en Bernd Bove. Na 92 minuten was de wedstrijd ten einde waarna Voorwaarts de punten kon bijschrijven. Een lastige wedstrijd waar Voorwaarts meer moeite had met de mat dan met de tegenstander. ON wist ook te winner waardoor zij de 1e periode binnen sleepten. Voorwaarts blijft tweede op de ranglijst en ontvangt volgende weer nieuwkomer Rijssen Vooruit.
Opstelling Voorwaarts: Stuifzandt, Postma, Wessels, Meier, Derks (75. Roelofs), Niks, B. Bove, Slot, L. Bove, Dogger (74. De Lange) en Harms