Voorwaarts pakt 3 belangrijke punten tegen Kloosterhaar.

0
1607

Om even over half 3 zette scheidsrechter Taflan uit Deventer, die een uitstekende wedstrijd zou gaan fluiten, de wedstrijd in gang. Over de eerste helft kunnen we kort zijn. Voorwaarts begon goed met onder andere een prima schot van Gert Dogger dat net naast ging. Daarna nam Kloosterhaar het initiatief, zonder tot echt grote kansen te komen. Het ontbreken van topscorer Boshove vanwege een blessure was een fikse aderlating. Toen na ruim een half uur ook Ravenhorst met een blessure van het veld moest, was de stootkracht bij Kloosterhaar vrijwel weg. De laatste minuten kroop Voorwaarts wat meer uit zijn schulp. Een mooie volley van Gert Dogger werd even fraai door de doelman van de gasten tot corner verwerkt. Gescoord werd er echter niet.

Na rust een ander spelbeeld. Voorwaarts speelde meer naar voren, waardoor er beter werd aangesloten. En na 53 minuten viel de o zo gewenste treffer. Michel Lensen kwam slim door. Zijn schot werd gekeerd door doelman Op de Haar. De rebound was wel besteed aan Michel. Zeer bekeken kopte hij de bal over de doelman in het verlaten doel:1-0. De periode daarna verzuimde Voorwaarts de score verder uit te breiden. Vooral Slatius was niet erg fortuinlijk en een prima kopbal van Kevin Klos werd door een verdediger van Kloosterhaar van de doellijn gekopt. Aan de andere kant verrichte keeper Dinand Stuifzandt een fantastische redding op een schot van Schipper die in buitenspel positie door mocht gaan. De enige fout van de scheidsrechter. In het laatste kwartier sloop er een beetje angst in de Voorwaarts formatie. Dinand Stuifzandt greep nog een paar keer goed in waar ook de verdediging goed en soliede opereerde. Maar de belangrijke punten bleven staan en werden met gejuich ontvangen. Het was de eerste competitiewinst sinds 15 december van het vorige jaar toen ook uitgerekend van Kloosterhaar werd gewonnen. Bovendien wist Voorwaarts voor het eerst dit seizoen de nul te houden. Kortom, heel veel positieve boost voor de oranjehemden in de aanloop naar de belangrijke pot van volgende week: uit naar Juliana’32. 

Stuifzandt; de Lange, Wessels, Wolters en Scherphof; Lensen (85. Van Nuil), Slot (80. Eggink) Boertje en Klos; Dogger (75. Harms) en Slatius. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier