0
746

Voorwaarts – Hardenberg `85 3-1

Voorwaarts ontdoet zich van Hardenberg `85.010_1024

In het programmaboekje werd al aangekondigd dat de toeschouwers zich op konden maken voor een mooie voetbal middag en niets bleek minder waar. Het was duidelijk aan beide ploegen te zien dat er iets op het spel stond. De wedstrijd stond onderleiding van de heer M. Wes uit Hengelo.

Vanaf het eerste fluitsignaal gingen beide ploegen ervoor. Reeds in de derde minuut was het Gert Dogger die een goede kans kreeg, maar hij zag zijn lob net over het Hardenbergse doel gaan. Vier minuten later kwam Hardenberg er gevaarlijk uit en moest de laatste man van Voorwaarts, Wilco Kivits, met een overtreding de Hardenbergse aanval tot stoppen brengen. De vrije trap die hieruit volgende werd goed ingeschoten. Voorwaarts doelman Dinand Stuifzandt zag de bal op het aluminium gaan, maar vanuit de rebound scoorde Hardenberg `85 de 0-1. Voorwaarts moest nu meer komen en Hardenberg ‘85 loerde op de counter en niet geheel zonder succes. In de 23ste minuut werd een Hardenbergse aanvaller door de Voorwaarts goalie onreglementair ten val gebracht en kon scheidsrechter Wes niets anders doen dan een strafschop aan Hardenberg ‘85 toekennen. Gelukkig voor de Westerhaardes werd de strafschop ruim voor langs geschoten en kwam de 0-2 niet op het scorebord. De resterende speeltijd ging de strijd gelijk op en werd er voor de thee niet meer gescoord.

Voorwaarts kwam na de thee getergd uit de kleedkamer en ze waren geenszins van plan om de wedstrijd te verliezen. Al in de 48ste minuut was het Patrick Webbink die de gelijkmaker met een prachtig schot in de rechter kruising op het scorebord bracht (1-1). Het was duidelijk te zien dat Voorwaarts de klus wilde klaren en de drie punten op haar conto bijschrijven. Hardenberg zette ook weer aan, want met een gelijkspel zouden zij zo goed als zeker uitgeschakeld zijn voor een mogelijk kampioenschap. De Westerhaarders moesten dus op hun hoede blijven, want Hardenberg ‘85 kwam er nog een paar keer gevaarlijk uit, maar gelukkig stond doelman Dinand Stuifzandt goed te keepen en hield hij zijn doel schoon. Voorwaarts bleef voetballen en opzoek gaan naar een treffer. Een kwartier voor tijd kreeg Theo Mulder de bal aangespeeld vanaf links en hij schoot de bal snoeihard vanuit de lucht bij de tweede paal met rechts binnen (2-1). In de resterende speeltijd hield Voorwaarts relatief makkelijk stand, sterker nog zij wisten de voorsprong nog uit te bouwen. In de 88ste minuut was het Rutger Slot die op rechts door kwam en op doelman Ignaas Peek af kon gaan. Hij behield het overzicht en tikte met links de 3-1 binnen. Door dit doelpunt ging de wedstrijd volledig op slot en na een paar minuten blessuretijd floot de scheidsrechter Wes af.

Door deze overwinning hebben de Westerhaarders, Hardenberg `85 op een achterstand van zeven punten gezet en lijken de Hardenbergers uitgeschakeld voor het kampioenschap. Kloosterhaar wist de derby tegen SVV `56 uit Sibculo te winnen met 1-0 en houdt zodoende Voorwaarts nog in het vizier. Volgende week zaterdag 8 maart speelt Voorwaarts uit tegen MVV `69 uit Marle, de wedstrijd begint zoals gewoonlijk om 14:30 uur.

Wij van WesterhaarDigitaal.nl waren aanwezig om deze mooi partij vast te leggen.
De foto`s zijn te zien in het fotoalbum of klik op de foto.