Voorwaarts niet meedogenloos genoeg in topper tegen SVI

0
608

logo-vv-voorwaarts-125.jpgVoorwaarts kende een korte winterstop , alhoewel we niet echt van een winter kunnen spreken. Op dit moment ligt de temperatuur nog vrij hoog dus mooi weer om te voetballen. Voor de mannen van Marcel Borkent stond de eerst wedstrijd van de 2de ronde op het programma en meteen een topper. SVI uit Zwolle, een club met ambitie om kampioen te worden en de nummer 2 van de huidige ranglijst. Voorwaarts staat op nummer 3 en bij winst zou de aansluiting met de top gehandhaafd, bij verlies word het gat naar boven al redelijk groot.
Om 3 uur floot dhr Bosch af voor de wedstrijd op het (slechte) kunstgras veld van SVI.

De wedstrijd begon goed, 2 teams die elkaar een beetje aftasten in de eerste 15 minuten van de wedstrijd. Er werd er aan beide kanten goed positiespel gespeeld wat resulteerde in wat kleine kansen aan beide zijden. Na die aftastende periode kwam Voorwaarts wat beter in het spel wat in de 17de minuut resulteerde in een mooie aanval die begon op het middenveld. Israel Basmaci speelde zichzelf prachtig vrij en bereikte de diepgaande Michel Lensen op maat. Michel wist de pas goed te controleren en netjes voor de goed mee gekomen Gert Dogger te spelen die hem onhoudbaar inschoot. Op dat moment een terechte voorsprong voor Voorwaarts. Na het doelpunt kwamen de Zwollenaren uit hun schulp en dicteerden zonder echt gevaarlijk te worden. Er leek niets aan de hand voor Voorwaarts, de rust was bijna bereikt. Maar schijn bedriegt want vanaf de 40ste minuut kwam Voorwaarts in de verdrukking en ging het verdedigend even wat minder. Een hoge bal van rechts werd door de verdediging niet goed ingeschat en vloog over alles en iedereen heen , echter de linker buitenspeler van SVI had hem wel goed ingeschat en schoot hem fraai binnen en zorgde voor de 1-1 op het scorebord. Dit was voor de mannen van SVI een goede fase want 4 minuten later werd de achterstand definitief om gezet in een voorsprong. Wederom een voorbeeld van het niet meedogenloos genoeg zijn in de verdediging van Voorwaarts. De bal werd maar half weggewerkt en door een SVI speler hard ingeschoten. Eerst leek Doelman Dinand Stuifzandt nog naar de goede hoek te gaan maar onderweg werd de bal van richting veranderd en daardoor onhoudbaar voor onze goalie. Een domper voor de mannen uit Westerhaar. Binnen 5 minuten was de voorsprong omgezet in een achterstand en daarmee werd de rust bereikt.
Na de rust kwam Voorwaarts goed uit de start blokken en wist het team het nivo van het eerst half uur weer op te pakken. De supporters zagen goed positie spel en er werd hard gewerkt over het hele veld. In de 50ste minuut werd Rutger Sloot die terug kwam van en blessure gewisseld voor Jordy Niks, een meer aanvallend ingestelde speler. Het spel werd wederom op het middenveld gespeeld waar zich mooie duels afspeelden tussen de spelers van SVI en Voorwaarts: Beide teams gingen voor de winst en Voorwaarts moest het spel maken om de achterstand weg te werken. De verdediging van SVI stond echter als een huis en als het niet voetballend kon worden opgelost dan ging de bal weg en wel zo ver mogelijk.
Echter trainer Borkent had nog een tactische zet achter de hand. In de 75ste minuut werd Timo ter Braak gewisseld voor Robin Jasper die meteen in de spits opdook om Gert en Israel te ondersteunen. In deze periode kreeg Voorwaarts nog enkele kansen Robbin Jassper kreeg een goede mogelijkheid en de de laatste kans was een snoeihard afstand schot van Wout Roelofs wat net over de kruising ging. Dit was voor de goed fluitende scheidsrechter genoeg en hij floot af in de 94ste minuut. De spelers viel niet veel te verwijten. Er is hard gestreden en Voorwaarts verdiende zeker een gelijkspel. Echter wat je verdient krijg je niet altijd. Voorwaarts kan zich gaan opmaken voor volgende week. Storica ook uit Zwolle komt dan op bezoek.