Voorwaarts neemt drie punten mee uit Denekamp

0
645

logo_vv_voorwaarts_125Zaterdag 21 maart wachte Voorwaarts de lastige uitwedstrijd in Denekamp tegen de plaatselijk sportclub. De wedstrijd stond onder leiding van de uitstekend fluitende scheidsrechter Steen. Hij floot om iets over half drie onder zonnige weersomstandigheden af voor de wedstrijd.

Zowel sportclub als Voorwaarts begonnen lekker fel aan de wedstrijd, de Westerhaarders hadden echter het betere van het spel. In de twaalfde minuut werd er door Denekamp gescoord, maar deze werd door de scheidsrechter afgekeurd voor buitenspel. Deze beslissing zorgde bij de Denekampers voor de nodige irritatie en zij lieten gedurende de wedstrijd nog vaker weten het niet met de scheidsrechter eens te zijn. Wat voor hen na negentig minuten voetbal, resulteerde in een zestal gele kaarten. Na 24 minuten is het Israël Basmaci die binnen het Denekampse zestienmetergebied onreglementair ten val werd gebracht en de scheidsrechter kon dan ook niets anders doen dan Voorwaarts een strafschop toe kennen. Nu was het de trainer van Denekamp die zijn ongenoegen liet blijken over het toekennen van deze strafschop en hij werd dan ook door de scheidsrechter achter de afrastering gestuurd. Gert Dogger, de Westerhaarse goaltjesdief, liet deze kans niet onbenut en schoot de bal gedecideerd binnen (0-1). In de resterende speeltijd bleef Voorwaarts de beter voetballende ploeg maar Denekamp had de betere kansen en in 43ste minuut kwam het op 1-1. Dit doelpunt was voor Voorwaarts een domper. Na de thee pakten de mannen van Tonnie van Veen de draad weer op, maar al snel bleek dat Denekamp uit de 1-1 vlak voor rust moed had geput en Voorwaarts op sommige momenten goed vast zette. Gelukkig voor Voorwaarts werd er door hen niet gescoord. Sterker nog, twintig minuten voor tijd scoorde Gert Dogger zijn tweede doelpunt van de middag en zette Voorwaarts weer op voorsprong (1-2). Tot op dit moment was het misschien wel iets tegen de spelverhouding in, maar daar maalde niemand uit Westerhaar om. Twee minuten later werd Mark Smelt van het veld gestuurd met een rode kaart omdat hij zijn tegenstander omver duwde nadat deze weer was opgestaan na een overtreding op hem. Het met tien man komen te staan pakte voor Voorwaarts raar genoeg goed uit. Denekamp moest/wilde nu komen en Voorwaarts ging op de counter spelen en kreeg meer kansen in de laatste vijftien minuten dan in de vijfenzeventig minuten daarvoor. In de 78ste minuut was het Wout Roelofs die de wedstrijd definitief in het slot gooit door een hoekschop via de paal binnen te koppen. In de resterende speeltijd kon Denekamp het de Westerhaarders niet meer echt moeilijk maken en zij leken zich bij de nederlaag neer te hebben gelegd. In de 90ste minuut kwam Denekamp nog goed weg, doordat de inzet van Frank Leushuis via de paal weer het veld inging. Na enkele minuten blessuretijd floot de scheidsrechter af en kon Voorwaarts de drie punten mee naar Westerhaar-Vriezenveensewijk nemen. Door deze overwinning komt Voorwaarts opgelijke hoogte met het op de tweede plaats staande SVVN uit Nijverdal.

Volgende week zaterdag speelt Voorwaarts weer een uitwedstrijd, maar nu tegen het Nijverdalse DES. De aanvang van deze wedstrijd is zoals gebruikelijk 14:30 uur.