Voorwaarts neemt degelijke overwinning mee naar huis

0
643

Na de 3 punten van vorige week tegen SVV’56 moest Voorwaarts uit naar het bekende Juliana’32 uit Hengelo waar in het verleden al vaak tegen gespeeld is. De thuis ploeg moest zich na het verlies van vorige week revancheren en voor eigen publiek wat laten zien.
De wedstrijd begon goed voor Voorwaarts, vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Kiremit uit Almelo waren de bedoelingen van Voorwaarts duidelijk. Druk zetten in alle linies van het veld om een snelle opening te forceren. Juliana had hier veel moeite mee en moest achteruit. Tot de 20ste minuut bleef Voorwaarts dit volhouden zonder direct uitgespeelde kansen te creëren. In de23 ste minuut werd er op het randje van de 16 meter een overtreding gemaakt en kreeg Voorwaarts een vrije trap. Natuurlijk een uitgelezen kans voor Gert Dogger om hier iets van te maken. Gert krulde de bal netjes om de muur maar de keeper van Juliana had dit voorzien en kon nog met de vingertoppen redden. In de 27 ste minuut

werd er vanuit het middenveld een mooie aanval opgezet die via Bernd Bove bij Jordy Harms terecht kwam. Deze wist de bal scherp de 16 in te spelen waar Gert er als de kippen bij was om zo het leek de 0-1 binnen te tikken echter was het wederom de goalie van Juliana die in de weg lag. Ook een volgende aanval werd goed opgezet en Gert speelde zich knap vrij aan de rechter kant. Via een onmogelijke hoek scoorde hij bijna maar de lat bracht redding voor Juliana.
Dit was ook het moment dat Juliana beter begon te spelen en er werden duels gewonnen op het middenveld. Eenkele aanvallen werden geplaatst waarbij de verdediging van Voorwaarts er niet altijd goed uitzag en Dinand Stuifzandt tot 2 keer toe de bal op tijd kom oppikken voor de aanvaller van Juliana. Het leek erop dat de rust stand 0-0 zou worden echter in de 42ste minuut wist Jordy Harms zich te ontdoen van 2 verdedigers en draaide de bal fraai in de rechter bovenhoek en de dik verdiende 0-1 kon op het bord. Er waren nog wel 2 hachelijke momenten vlak voor rust in het strafschopgebied van Voorwaarts. Beide keren oordeelde de scheidsrechter goed en liet hij doorspelen.
Na de thee kwam Juliana goed uit de startblokken en nu was het Voorwaarts dat zich moest beperken tot verdedigen. Bijna alle duels werden door spelers van Juliana gewonnen en zeker op het middenveld werd de slag verloren. Veel balverlies en een druk zettend Juliana waarbij Voorwaarts moeite had met de lange ballen die zowel van rechts als link en door het centrum kwamen. Dit was voor trainer Loode het moment om Tim Harms te wisselen voor Timo ter Braak en Roy de Lange door te schuiven. Hierdoor hoopte de trainer iets meer overwicht te creëren op het middenveld. Juliana bleef druk zetten en wonnen veel duels en in de 61 ste minuut was het raak. Bij de 6de hoekschop werd de voorgeschoten bal gemist door de Voorwaarts verdediging en kon de aanvaller van Juliana heel simpel en vrij staand de bal langs doelman Stuifzand worden koppen. Op dat moment in de wedstrijd gezien de beide helften een terechte 1-1 . Maar beide teams wilden winnen vandaag. Ook Voorwaarts begon de wedstrijd weer beter onder controle te krijgen. Even later werd Jody Harms net buiten de 16 meter aangespeeld en werd daarbij tegen de haken geschopt. Een mooie plek voor specialist Dogger. De bal werd tot afgrijzen van de keeper iets van richting veranderd en viel tergend langzaan in de rechter hoek en Voorwaarts kwam op 1-2.
Met nog een half uur te spelen ging Juliana achterin 1 op 1 spelen en werd de druk op de Voorwaarts verdediging nog groter, echter zonder uitgespeelde kansen voor Juliana. Keeper Stuifzand lette gelukkig goed op en telkens als hij de bal had wist hij met een goed geplaatste uittrap de aanvallers van Voorwaarts te vinden. Ook deze konden steeds niet de wedstrijd beslissen. Hierdoor werd het een spanend half uur waarbij gezegd moet worden dat zowel Juliana als Voorwaarts voor de winst gingen. Het bleef spanend tot de laatste minuut. Juliana kreeg nog een paar kansen maar Stuifzandt wist zijn doel schoon te houden. In de laatste minuut kon het zomaar 2-2 worden. Een ongevaarlijke bal werd door Wout Roelofs terug gekopt echter langs de uitgekomen eigen keeper. De bal ging gelukkig voor Voorwaarts net aan de goede kant langs de doelpaal. De eerste de beste uitval die daarop volgde was een prooi voor aanvoerder Nijhof. Onvermoeibaar werd hij door Dogger de diepte in gestuurd en kapte hij de bal naar zijn rechterbeen. Daarbij werd hij binnen de 16 meter heel duidelijk en onreglementair vastgepakt. De overwegend goed leidende scheidsrechter kon niet anders dan hiervoor de bal op de stip te leggen. Voor Gert Dogger normaal gesproken een doelpunt en dat gebeurde ook, zijn 2e doelpunt van de middag was een feit en Voorwaarts nam met een 1 – 3 eindstand de punten verdiend mee naar Westerhaar. Volgende week komt Achilles Enschede op bezoek in Westerhaar.
Opstelling Voorwaarts: Stuifzandt, B. Wessels, Nijhof, Slot, L. Bove, de Lange (Visser), B. Bove, Smelt (Roelofs), Dogger, J. Harms, T. Harms (ter Braak)