Voorwaarts neemt afscheid van Theo Mulder en Jordy Harms met overwinning op Deto

0
1291

logo-vv-voorwaarts-125.jpgZaterdag 18 mei nam Voorwaarts afscheid van Theo Mulder en Jordy Harms in een oefenwedstrijd tegen Deto Twenterand. Om half 3 floot scheidsrechter Rikhof uit Almelo voor de aftrap en Voowaarts liet meteen zien dat het zich niet zomaar gewonnen gaf tegen de topklasser uit Vriezenveen. Na een goed begin van Deto wist Voorwaarts al snel de ruimtes aan de zijkant te benutten. In de 4e minuut was het al raak. Wout Roelofs werd na een knappe combinatie goed vrijgespeeld en verschalkte de keeper van Deto in de verre hoek, 1 – 0. Een heerlijk begin voor de oranjehemden. Deto probeerde met combinatievoetbal gevaarlijk te worden maar verder dan een vrije trap van John Fraterman die goed werd gepareerd door de in de eerste helft keepende Joel Wessels kwam Deto niet. Voorwaarts was wel gevaarlijk en had voor de rust al zeker 3 keer moeten scoren. Er waren goede kansen voor Gert Dogger en Jordy Harms maar mistten vrij voor de keeper. Ook de getergde en goed spelende Rene Nijhof kreeg een goede kans maar zijn schot ging net voorlangs het doel van Deto.

Introductie scheiding

Met een 1-0 voorsprong voor Voorwaarts gingen de teams naar de kleedkamer. Deto leek te beseffen dat het beter moest en profiteerde al snel na de rust van de snelle Ferdi ter Averest die vanaf rechts voorzette handig door John Fraterman werd verzilverd, 1 – 1. Voorwaarts schrok van dat moment maar was niet van slag. Sterker nog, het nam het initiatief direct weer over en bleef de wedstrijd dicteren. Drie minuten na de 1 – 1 wist Voorwaarts opnieuw de voorsprong binnen te schieten. Een snelle aanval kwam terecht bij Jordy Harms. Met snelheid wist hij zijn directe tegenstander te verslaan en oog in oog met de keeper schoot hij de bal in de verre hoek, 2 – 1. Een mooi moment voor hem om in zijn laatste wedstrijd van Voorwaarts te scoren tegen het team waar hij volgend jaar gaat spelen.
Voorwaarts bleef gevaarlijk en kreeg nog meer kansen. Gert Dogger faalde opnieuw vrij voor de keeper en ook Theo Mulder kreeg een goede kans vlak voor zijn wissel maar wist het net niet te vinden. Na 60 minuten was het moment van afscheid en werden Jordy Harms en Theo Mulder gewisseld. Voorzitter Gerhard Aalderink prees eerst de prestaties en het talent van Jordy Harms, bedankte hem namens Voorwaarts en wenste hem veel succes bij Deto. Voor Theo Mulder nam de voorzitter meer tijd. Na 15 seizoenen selectievoetbal waarin hij ook een jaar bij Deto speelde kwam Theo tot 293 wedstrijden voor Voorwaarts en was hij 5 jaar aanvoerder. Theo werd geprezen voor zijn inzet en strijd en was een voorbeeld voor vele spelers. Hij ontving van de vereniging een prachtige fotocollage en hij kan terugzien op een prachtige voetbalperiode.
De wedstrijd was nog niet gedaan, Voorwaarts wilde deze wedstrijd tot een goed einde brengen. Met nog een half uur op de klok werd Deto wel gevaarlijker maar meer dan een goed schot die door Dinand Stuifzandt werd gered kwam het team niet. Voorwaarts wist nog wel te scoren. Na een prachtige pass van Wout Roelofs kwam Gert Dogger opnieuw vrij voor de keeper. Dit keer omspeelde Gert de keeper en scoorde daarmee de 3 -1 eindstand.
Een prachtige overwinning die Deto waarschijnlijk niets zegt maar wel pijn deed. De overwinning op topklasser Deto was verdiend en trainer Marcel Borkent straalde van trots over de prestatie van zijn jongens. Dit seizoen versloeg Voorwaarts in oefenwedstrijden Vroomshoopse Boys, Hulzense Boys en nu ook Deto met goed voetbal en verdiende overwinningen. Daarmee werd een toch wel teleurstellend seizoen goed afgesloten en kan het team zonder Jordy en Theo maar met enkele jonge spelers en de van Deto komende Mark Smelt over enkele weken starten aan de voorbereiding van een nieuw seizoen.