Voorwaarts één punt met tien man

0
655

logo_vv_voorwaarts_125De tijd begint te dringen. Het einde van de competitie nadert en de punten zijn hard nodig om niet in degradatiegevaar te komen. Kortom een overwinning tegen DES uit Nijverdal zou een welkome stap richting handhaving in de derde klasse betekenen. Zonder de nog geblesseerde doelman Dinand Stuifzandt en ook zonder Gerran Protzman begon Voorwaarts deze middag aan de wedstrijd.

Voorwaarts liet duidelijk blijken dat ze voor de drie punten wilden gaan en in de 10e minuut was het Theo Mulder die een vrije trap van Rutger Slot prachtig binnen kopte. DES liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en koos voortdurend de aanval. Dit resulteerde in de 25e minuut tot de gelijkmaker van Marc Slettenhaar. Een poging van Jamie Snippe om de bal nog uit de goal te koppen mislukte daarbij. Ook Voorwaarts bleef de aanval zoeken en een paar minuten na de gelijkmaker werd Israël Basmaci in de zestien onderuit gehaald. Gert Dogger wist de toegekende strafschop pas in tweede instantie binnen te schieten, maar de 1-2 stond wel op het scorebord en dat was op dat moment niet onverdiend. Na ongeveer een half uur kwam Robbin Jasper de geblesseerde Michel Lensen vervangen. In het restant van de eerste helft werden er aan beide zijden nog enkele kansen gecreëerd waarbij met name linkerspits Pieter Rozema van DES het de Voorwaarts verdedigers bijzonder lastig maakt.

De tweede helft liet DES duidelijk blijken dat ze aan hun sportieve plicht wilden voldoen en dat ze geen genoegen namen met een nederlaag. In deze periode was het Alen Toprakcan die Voorwaarts met enkele knappe reddingen in de race hield. Ook Voorwaarts kwam een paar keer snel voor het doel van DES, maar keeper Peter Voort plukte de bal tot twee keer toe net voor het hoofden van de Voorwaarts spitsen weg. In de 66e minuut kwam de bal, na wederom een goede redding van Alen Toprakcan, voor de voeten van Pieter Rozema die zijn volley met een stuit in het doel zag verdwijnen. De 2-2 was een tikkie voor Voorwaarts maar niet de nekslag. Vijf minuten later raakte DES verdediger Arno Spenkelink volstrekt onnodig de bal met de hand in het strafschopgebied  en de uitstekend leidende scheidsrechter Wessels kende Voorwaarts terecht weer een strafschop toe. Dit keer wist Gert Dogger keeper Peter Voort in één keer te verschalken en weer stond Voorwaarts op voorsprong, 2-3. In de 84e minuut werd in een duel aan de zijlijn tussen Rob van Egmond en Wout Roelofs van beide kanten fel gereageerd. Scheidsrechter Wessels toonde Wout Roelofs de rode kaart terwijl Rob van Egmond er zonder kaart vanaf kwam. Voor de meegereisde Voorwaarts supporters onbegrijpelijk. Met tien man moest Voorwaarts alle zeilen bijzetten om de overwinning veilig te stellen. Maar wanneer je al weken in de hoek verkeerd waar de klappen vallen valt het niet mee om dit tij te keren. Zo ook deze middag, een minuut voor het verstrijken van de officiële speeltijd werd Marc Spenkelink van DES, weliswaar in buitenspel positie, vrij voor Alen Toprakcan gespeeld. Deze keer kon Alen het onheil niet voorkomen en moest voor de derde keer de bal uit het net halen. Met één punt moest Voorwaarts uiteindelijk tevreden zijn en met de getoonde inzet kan met vertrouwen worden uitgezien naar volgende week wanneer de inhaalwedstrijd tegen Glanerbrug op het programma staat.

Opstelling Voorwaarts: Alen Toprakcan, Jamie Snippe (75e Thom van de Woning), Theo Mulder, Ton Tijhuis, Rutger Holthuis, Michel Lensen (30e Robin Jasper), Rutger Slot, Wout Roelofs, Israël Basmaci, Gert Dogger en Mark Ekkel