Voorwaarts morst twee punten

0
865

logo-vv-voorwaarts-125.jpgKunstgras is toch wel een uitkomst! Waar nagenoeg alle wedstrijden op “echt” gras waren afgelast konden in de 3e klasse C bijna alle wedstrijden doorgang vinden. Alleen Kloosterhaar tegen Zwolsche Boys ging deze middag niet door. Voor Voorwaarts stond de uitwedstrijd tegen Mariënberg op het programma. Trainer Marcel Borkent kon uiteraard nog steeds niet beschikken over Roy de Lange en Gerran Protzman ontbrak wegens een hamstring blessure. De eerste minuten van de wedstrijd leverde niet veel spektakel op, beide ploegen namen een afwachtende houding aan. Voorwaarts had veel balbezit maar kansen of mogelijkheden deden zich nauwelijks voor. Mariënberg daarentegen profiteerde van de eerste de beste mogelijkheid. In de 9e minuut kwam Theo de Lange via de linkerkant door en schoof de bal in de verste hoek achter Dinand Stuifzandt. Dat Voorwaarts goed kan voetballen bleek een enkele keer wanneer een mooie combinatie direct gevaar voor de goal van Mariënberg opleverde.

Maar al met al was het een eerste helft om snel te vergeten. Of er iets bijzonders aan de hand is met het water in de gemeente Hardenberg zullen we wellicht nooit te weten komen maar in de tweede helft stond er een ander Voorwaarts op het veld. Natuurlijk hadden de twee wissels het één en ander door elkaar gegooid, maar er werd ook meer strijd geleverd. De wil om de 1-0 achterstand om te buigen leek veel meer aanwezig. Was er in de eerste helft al veel balbezit voor Voorwaarts, de tweede helft waren de “oranjehemden” duidelijk de bovenliggende partij. Toch kreeg Mariënberg bij enkele snelle counters nog wel kansen. Het wachten was op de 1-1, maar ook de 2-0 lag voortdurend op de loer. In de 69e minuut kregen de vele meegereisde Voorwaarts supporters dan eindelijk waar ze al zo lang op stonden te wachten. Aanvoerder Theo Mulder schoot de bal van dichtbij snoeihard achter keeper Chris Regeling. Het laatste kwartier van de wedstrijd probeerde Voorwaarts de druk nog meer op te voeren om zodoende de drie punten binnen te slepen. Maar doelpunten werden niet meer gemaakt en de 1-1 bleef uiteindelijk ook de eindstand. Voor de mannen van Voorwaarts voelde het als twee verloren punten, temeer omdat medekoploper sc Lutten een grote nederlaag had geleden tegen het onderaan staande ZAC. Er had een belangrijke stap richting de eerste periode gezet kunnen worden. Het schijnt overigens dat er in de rust helemaal geen thee is gedronken. Het fijne weten we daar nog niet van, trainer Marcel Borkent kan daar wellicht één dezer dagen meer duidelijkheid over geven. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen CSV’28 op het programma, Deze wedstrijd begint, zoals gebruikelijk, om 14.30 uur op sportpark ’t Twistveen.
Opstelling: Dinand Stuifzandt, Rik Teunis (46e Michel Lensen), Theo Mulder, Bjorn Wessels (46e Mark Ekkel), Bernd Bove, Patrick Webbink, René Nijhof, Rutger Slot, Israël Basmaci (76e Wout Roelofs), Gert Dogger en Jordy Harms