Voorwaarts morst dure punten

0
693

logo-vv-voorwaarts-125.jpgDe eerste periode ging naar SC Lutten. Vandaag de eerste wedstrijd van de tweede periode, thuis tegen Zwolsche Boys. Zonder de geblesseerden Roy de Lange, Gerran Protzman, Israël Basmaci, Mark Ekkel, Michel Lensen en de geschorste Patrick Webbink werd er om half drie afgetrapt.
Voorwaarts begon fel aan de wedstrijd en probeerde Zwolsche Boys vanaf de eerste minuut onder druk te zetten. Een vrije trap op de rand van de zestien meter was het eerste gevaarlijke schot van Gert Dogger maar keeper Nick Bouwman voorkwam een vroege voorspong voor Voorwaarts.
Eerder al had Theo Mulder de bal net over de lat gekopt. In de 23e minuut ging het toch mis, Niels Goedegebuur schoot de bal, uit de draai, prachtig in de bovenhoek. Enigszins tegen de verhouding in nam Zwolsche Boys de leiding.

Toch bleef Voorwaarts het proberen en creëerde ook een aantal mogelijkheden, waaronder een bal op de paal van Jordy Harms. Met een ongewijzigd team kwam Voorwaarts na de rust terug en vanaf de aftrap werd de gelijkmaker gezocht. In tegenstelling tot de vorige wedstrijden werd er volop gestreden alleen doelpunten bleven uit. Uit de counter was Zwolsche Boys een aantal keren dicht bij de 0-2, echter Dinand Stuifzandt hield Voorwaarts in de race. Een prachtige combinatie, waarbij de bal via diverse schijven uiteindelijk bij René Nijhof kwam, had in de 50e minuut de gelijkmaker moeten worden. René had iets te veel tijd nodig en de verdediging van Zwolsche Boys kon redding brengen. In de 78e minuut was het dan toch weer raak. Wederom uit een snelle counter wisten de Zwollenaren te verrassen en de 0-2 was een feit. Met Coen Sickman voor Jordy Niks en Robin Jasper voor Wout Roelofs probeerde trainer Marcel Borkent nog wat te forceren. Voorwaarts bleef de aanval zoeken en uiteindelijk in 90e minuut kon Bernd Bove de 1-2 eindstand binnentikken. Weer verloren, weer geen super goed voetbal, maar wel met de noodzakelijke strijd werd voor de derde keer op rij verloren. Maar met de getoonde strijdlust en goede wil kan de ommekeer niet uitblijven. Volgende week uit tegen IJVV kunnen de oranjehemden zich revancheren voor deze slechte reeks. De supportersvereniging zal een bus laten lopen, dus aan ondersteuning zal het niet ontbreken.
Opstelling: Dinand Stuifzandt, Jordy Niks (65e Coen Sickman), Theo Mulder, Bjorn Wessels, Tom Meijer, Bernd Bove, Rutger Slot, René Nijhof, Wout Roelofs (75e Robin Jasper), Gert Dogger en Jordy Harms