Voorwaarts maakt stap richting klassebehoud

0
592

logo_vv_voorwaarts_125Met nog vijf wedstrijden te gaan wordt de strijd om de onderste plaatsen met de week spannender. Juliana dat door drie achtereenvolgende overwinningen de laatste plaats heeft verlaten en daarmee de aansluiting heeft gemaakt. Sportlust Glanerbrug dat nu de rode lantaarn met zich mee draagt.

Het Glanerbrug waartegen Voorwaarts deze zaterdagmiddag een zes punten duel moet spelen. Een inhaalwedstrijd waarin voor beide ploegen een overwinning zeer welkom zou zijn. Met Dinand Stuifzandt die terug is van een blessure en zonder de geschorste Wout Roelofs. Voorwaarts begon goed aan de wedstrijd en dat leverde direct al enkele kansjes op. In de 6e minuut kwam de bal na een mooie combinatie, over diverse schijven, voor de voeten van Gert Dogger die uit de draai de bal onder in de hoek binnenschoot. Voor de meegereisde supporters een prachtig begin. De volgende minuten deden zich aan beide kanten kleine mogelijkheden voor waarbij Glanerbrug de grootste mogelijkheid kreeg, maar de bal kwam op de lat. Balverlies van Glanerbrug in de 24e minuut was de aanleiding voor het volgende doelpunt. Gert Dogger kreeg de bal mee spurtte richting het doel van Glanerbrug en had oog voor de meegekomen Israël Basmaci. Deze tikte de bal rustig in het net en de 0-2 was hiermee een feit. In de 38e minuut moest trainer Tonnie van Veen zijn eerste wissel toepassen, de geblesseerde Ton Tijhuis werd vervangen door Bjorn Wessels. Vlak voor rust kreeg Gert Dogger een prachtige kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Een polletje verraste Gert dusdanig dat hij jammerlijk over de bal maaide. Na de thee zocht Voorwaarts veelvuldig de aanval en in de 54e minuut leverde dit resultaat op. Michel Lensen zocht vanaf de eigen helft de diepte en was uiteindelijk niet egoïstisch. Op het juiste moment schoof hij de bal breed op Gert Dogger die zich deze kans niet liet ontnemen en daarmee de 0-3 scoorde.De drie punten kwamen steeds dichterbij en het leek of de oranjehemden deze gedachten ook hadden. Nog geen twee minuten later kopte Arjan van Vonno de 1-3 binnen. Na diverse mogelijkheden voor beide teams speelde Israël Basmaci zich in de 67e minuut prachtig vrij voor keeper Pieter Kuiper en schoot zijn tweede en daarmee de 1-4 in de touwen. Met Robbin Jasper voor Israël Basmaci en Rutger Holthuis voor Mark Ekkel brak het laatste kwartier aan. Sportlust Glanerbrug zette nog eenmaal alles op alles en in de 79e en 88e minuut leverde dit twee doelpunten op waarmee de stand op een gevaarlijke 3-4 kwam. In de laatste minuut werden de Voorwaarts supporters eindelijk gerust gesteld. Gerran Protzman werd met een steekpass de zestien meter ingestuurd. In zijn poging de keeper te passeren moest deze aan de noodrem trekken. Scheidsrechter Kamp uit Hulsen wees resoluut naar de stip en Gert Dogger kreeg de kans om zijn derde treffer van de middag te scoren. De 3-5 einduitslag en de drie punten werden met gejuich binnengehaald en de kloof met Glanerbrug werd vergroot tot zes punten.

Volgende week kan het team van Tonnie van Veen thuis tegen de CJV’ers revanche nemen op de pijnlijke nederlaag in Deventer.Opstelling Voorwaarts:  Doel: Dinand Stuifzandt; Achter: Ton Tijhuis (38e Bjorn Wessels), Theo Mulder, Thom van der Woning en Jamie Snippe; Midden: Mark Ekkel (76e Rutger Holthuis), Rutger Slot en Michel Lensen; Voor: Israël Basmaci (75e Robbin Jasper), Gert Dogger en Gerran Protzman.