Voorwaarts maakt het zichzelf onnodig moeilijk.

0
718

logo-vv-voorwaarts-125.jpgOp zaterdag 22 september stond de uitwedstrijd tegen het Zwolse ZAC op het programma.

Scheidsrechter Marsman floot om 14:30 uur af voor de aanvang de wedstrijd op het sportpark Jo van Marle.

Kijkend naar de tot dusver behaalde resultaten leken de mannen van hoofdtrainer Marcel Borkent een makkelijke wedstrijd tegemoet te gaan. En in de begin fase leek dat ook het geval te zijn. Want in de 12de minuut was het Gert Dogger die de 0-1 binnen tikte en zijn ploeg op een vroege voorsprong bracht. Vanaf dat moment leek het wel of de Voorwaartsen dachten dat de wedstrijd al gespeeld was. Gaande het overige deel van de eerste helft kwam ZAC steeds meer richting het doel van Voorwaarts goalie Dinand Stuifzandt. In de 33ste minuut gebeurde dan het onvermijdelijke, ZAC kwam op gelijke hoogte door een doelpunt van Joost Ottens. Dit was tevens de ruststand.

De Voorwaarts formatie kwam ongewijzigd uit de kleedkamer en begon vol goede moed aan de tweede helft. Maar vergat net als in het laatste half uur van de eerste helft te voetballen en liepen daardoor constant achter de feiten aan. In de 59ste minuut was het Niek Rijnja die vanaf grote afstand op het Voorwaarts doel schoot en de bal in de rechter kruising zag verdwijnen en hiermee de 2-1 op het scorebord bracht. Dit was de aanleiding voor de Voorwaarts coach om te wisselen en twee nieuwe spelers in te brengen. Wout Roelofs en Rik Teunis kwamen in het veld en met deze wissels kwam er meer werklust in de ploeg. De hele ploeg leek te beseffen dat het er nu erop of eronder was. Voorwaarts kreeg weer kansen en in de 69ste minuut was het wederom de Westerhaarse goaltjesdief Gert Dogger die gelijk scoorde. En nog geen drie minuten later was het Theo Mulder die de 2-3 binnenkopte en hiermee Voorwaarts op een 2-3 voorsprong bracht. Tom Meier kwam nog in het veld voor Michel Lensen, die moegestreden leek. In de resterende speeltijd drong ZAC nog wel aan maar de grootste kansen in de slotfase waren voor Voorwaarts. Ze verzuimden echter de wedstrijd definitief op slot te gooien, waardoor ZAC er nog in bleef geloven. Maar er werd niet meer gescoord en hierdoor was de overwinning binnen.

De wissels halverwege de tweede helft bleken het keerpunt in de wedstrijd te zijn. Bij terugkomst in het Zwolse clubhuis bleek dat koploper SC Lutten verloren had van Gramsbergen, waardoor Voorwaarts samen met Gramsbergen, HTC en Lutten aan kop gaan met negen punten uit vier wedstrijden. Volgende week staat er in Westerhaar een topper op het programma, want HTC uit Zwolle komt op bezoek. De aanvang van deze wedstrijd is 14:30 uur.