Voorwaarts maakt het onnodig spannend, maar boekt verdiende zege bij ASV’57

0
1589

Regelmatig fungeerde ASV ’57 als oefen- tegenstander, maar de laatste competitie wedstrijd dateert van de vorige eeuw in de 4e klasse. Gezien de stand een geduchte tegenstander. Maar in de 1e helft was daar vrijwel niets van te merken. Voorwaarts was heer en meester en de 0-2 ruststand was maar een schrale afspiegeling van de verhouding. Dinand Stuifzandt hoefde slechts 1x handelend op te treden. Dat was in de 9e minuut toen hij een kopbal van dichtbij onschadelijk moest maken. In de 12e minuut viel de 1e goal. Lars Bove kon geheel vrijstaand een goed genomen corner van Gert Dogger simpel binnen tikken. Voorwaarts bleef aandringen, maar vergat 1 belangrijk onderdeel: Scoren. In de 35e minuut gaf Mauro Slatius laag voor en bood Bram Visser een bijna niet te missen kans. Voor Bram echter wel. Hij schoot voor een leeg doel vanaf 3 meter moeiteloos over. Een prestatie op zich. Twee minuten later was het omgekeerd. Bram stuurde Mauro diep en zette hem vrij voor de keeper. Mauro schoot via de paal naast. Toch werd de score nog net voor de rust verdubbeld. Het doelpunt was identiek aan de 1e. Hoekschop Gert, binnen tikken Lars :0-2. Vriend en vijand waren het er over eens, de score had veel hoger kunnen en moeten zijn. En dit brak Voorwaarts nog bijna op.

De eerste tien minuten na rust was er nog geen vuiltje aan de lucht. Bram Visser had de wedstrijd toen al in het slot kunnen gooien. Maar was veel te gehaast na een goede voorbereiding. Tussen de 55e en 75e minuut zakte Voorwaarts om onverklaarbare redenen echter ver weg. En in de 62e min leidde dit al tot de aansluitingstreffer. Tim van de Laan loste van afstand een zwabber bal en zag de bal zomaar net onder de lat in het doel vallen. ASV putte hier moed uit en zette Voorwaarts vast, zonder groots te spelen. Gaandeweg begon Voorwaarts ook weer mee te doen. Hier waren wel een paar wissels voor nodig. ASV raakte van afstand nog een keer de lat. Even later was een kopbal van Lars Bove hetzelfde lot beschoren. Mauro miste ook nog 2 goede kansen. De misser in de slotminuut van Kevin Klos was symbolisch voor de wedstrijd. Hij kwam voor een leeg doel, maar schoot op de paal… Rest mij nog te vermelden dat scheidsrechter Maneschijn een uitstekende wedstrijd floot.

Opstelling: Stuifzandt; de Lange- Wessels- Scherphof- Slot (73 Wolters)- Roelofs; Klos – Bove- Dogger (78 Boertje); Visser (60 Thijssen) – Slatius.

Volgende week weer een uitwedstrijd. De wedstrijd in Marienberg begint om 14:30 uur.