Voorwaarts maakt geen fout en verslaat DES

0
656

thumbnail-voomar.jpgVoorwaarts kreeg zaterdag DES op bezoek, een moeilijk te bespelen team dat altijd mee doet in de top van de 3e klasse.
Trainers Beverdam en Legebeke hadden eigenlijk geen problemen, iedereen was fit en dat is in deze fase van de competitie lekker. Om half 3 floot scheidsrechter Maathuis af voor aanvang van de wedstrijd en Voorwaarts zette onmiddellijk druk op de verdediging van DES. De thuisploeg wist al snel verwarring te stichten in de 16 meter van de tegenstander. In de 5de minuut resulteerde dit in de eerste kans voor Gert Dogger. Hij kon de bal afpikken van een DES speler maar het doelpunt bleef uit, DES was gewaarschuwd. Maar ook DES liet direct van zich spreken doordat een verre trap slecht door de verdediging van Voorwaarts werd beoordeeld en Dinand Stuifzand op de rand van de 16 meter aan de noodrem moest trekken. Hij werd hiervoor bestraft met geel en DES beloont met een vrije trap waar verder niet veel van te vrezen viel. De wedstrijd ging redelijk op en neer, beide teams wilde voetballen maar echt gevaarlijk werd het niet. In de 12de minuut kreeg Voorwaarts en vrije trap op ongeveer 40 meter van het doel op de zijlijn. Lars Bove liet de bal met een mooie krul de 16 meter indraaien maar de keeper kon nog maar net de bal voor Jordy Harms wegpikken. Het spelbeeld bleef gelijkwaardig waarbij Voorwaarts de betere kansen kreeg. In de 26e minuut kopte een verdediger van DES verkeerd terug en Gert Dogger een kans bood. Zijn inzet ging echter rakelings over het doel van DES. Na dit moment bleef het tot aan de rust een beetje rommelig en gebeurde er niet veel meer. DES werd nog 1 keer gevaarlijk en scoorde ook maar voor iedereen was het duidelijk dat gelegenheidsspits Marc Nieboer vanuit een buitenspelpositie scoorde.

Na de rust zagen we en ander Voorwaarts. Er werd meteen druk gezet en op alle plekken van het veld werden de duels gewonnen. DES moest terug en kon niet veel meer dan de lange bal spelen maar de middenvelders en verdedigers stonden telkens weer op de goede plek. In de 53ste minuut kreeg Voorwaarts een vrije trap op de zijlijn. Lars Bove schoot de bal hoog voor het doel. De keeper van DES had geen rekening gehouden met de wind want de bal draaide steeds verder bij hem vandaan. Hij greep daarom mis en Jordy Niks kon dit cadeau vanaf de achterlijn heerlijk binnen tikken. De thuisclub stond voor en op dat moment was dat dik verdiend. DES zette nog een tandje bij en nu moeste Voorwaarts wat meer achteruit. Toch werden de gasten nauwelijks gevaarlijk. De verdediging stond als en huis. Voorwaarts kon op dit moment ook geen potten breken maar de loerde op een counter. In de 77ste minuut kwam de bevrijdende 2-0 voor Voorwaarts. Gert Dogger werd de diepte in gestuurd en als hij een beetje ruimte krijgt zie je meteen zijn klasse. Vanuit de draai zag hij in een flits Jordy Harms bij de tweede paal. Zijn voorzet was precies op maat en Jordy kun de voorzet belonen met een doelpunt. De genade klap was het echter nog niet, DES bleef veel investeren in de wedstrijd maar de krachten werden wel minder. Een periode van balverlies aan beide zijden brak aan en geen van de beide teams werd in die fase gevaarlijk, In de laatste 10 minuten van de wedstrijd kreeg Voorwaarts nog wel een aantal kansen. Zowel Jordy Harms als Wout Roelofs hadden de score nog kunnen en misschien wel moeten vergroten. Ook keeper Stuifzandt moest een paar keer laten zien waarvoor hij er stond en een 2 tal mooie reddingen waren nodig om DES niet alsnog terug te laten komen in de wedstrijd. Na 96 minuten floot de goedleidende scheidsrechter af en kon Voorwaarts wederom 3 punten toevoegen aan de stand. Concurrent ON maakte geen fout dit keer maar Bergentheim liet in de slotfase wederom kostbare punten liggen. Volgende week spelen beiden tegen elkaar en Voorwaarts gaat op bezoek bij SVVN in Nijverdal.
Opstelling Voorwaarts: Stuifzandt, Postma, Wessels, Meier, Derks, Niks (85. Slot), L. Bove, B. Bove, Roelofs, Dogger (78. De Lange) en Harms