Voorwaarts lijdt sneu verlies

0
1219

Voorwaarts – Bergentheim

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er door de reserveteams tegen elkaar gespeeld. Zeer verrassend won Voorwaarts 2 met 4-3. Het duel stond olv Piet van Dijk, oud 1e elftalspeler nu wonend in Friesland. Hij bleef nog lang nazitten om oude herinneringen te delen.
Even voor half 3 floot de voor ons nog niet bekende scheidsrechter Peezenkamp voor de aftrap…. Op publiek hoefde hij helaas niet te wachten. Over de eerste helft kan ik kort zijn. Voor de doelen gebeurde er weinig. Ronnie Hakkers kreeg nog de beste kans in de 40e minuut. Hij schoot echter ietwat wild over en naast. Daarnaast nam Bergentheim nog een aantal prima corners. Over het algemeen had Bergentheim ook het beste van het spel.
Na rust tot de 55e minuut hetzelfde spelbeeld. Vanaf dat moment gooide Voorwaarts de schroom van zich af. Dit resulteerde meteen in wat kansen en mogelijkheden voor met name de uitstekend spelende Julian Slot. Na ruim een uur kwam good-old Gert Dogger binnen de lijnen voor de aangeslagen Kilian Ekkel. Hij etaleerde meteen zijn klasse en inzicht. Vanaf ruim 30 meter viel zijn geraffineerde boogbal op het dak van het doel. Ook viel in deze fase het verfrissende spel van de jonge Justin Smit op. Hij had echter de pech dat hij regelmatig de beste speler van onze gasten Chiel Jan Schuldink tegenkwam. Omdat Voorwaarts aanvallender ging spelen werden de uitvallen gevaarlijker. De sterke aanval van Bergentheim kwam wat beter tot zijn recht. Vooral de pijlsnelle Rob Wevers werd een plaag voor onze verdediging. Regelmatig moest 1 van de 3 centrumverdedigers bijspringen , wat dan mogelijkheden in het centrum gaf. Net toen bijna iedereen zich al had verzoend met een gelijkspel, sloegen onze gasten toch nog toe. Ronnie Hakkers stond in de 88e minuut volkomen vrij op een meter of 10 recht voor het doel. Hij had weinig moeite om de 0-1 op het scorebord te zetten. Bergentheim had gezien had aantal kansen ook wel het meeste recht op de overwinning. Maar het blijft sneu dat een hard werkend Voorwaarts dan met lege handen blijft staan.
Overigens had zich bij het toch al fors aantal blessure gevallen ook Roy de Lange (kruisband) gevoegd.
Volgende week nieuwe kansen. Wilhelminaschool uit. Jammer genoeg mogen onze trouwe supporters weer niet mee.