Voorwaarts lijdt een forse nederlaag bij OZC

0
792

ozcvoo.jpgNa een uitstekende 3e periode ging Voorwaarts met veel vertrouwen naar Ommen. OZC was winnaar van de 2e periode in 3C. Een geduchte tegenstander want ze werden ook nog eens 3e in de eindrangschikking. Dick Beverdam door een knieblessure geen beroep doen op Jordy Niks.
Onder heerlijke voetbaltemperaturen floot de uitstekende scheidsrechter Hoving om precies half 3 voor het eerst. De wedstrijd begon een beetje aarzelend waarin Voorwaarts het voortouw nam. In de 8e minuut kwam Lars Bove aan de linkerkant goed op en leverde een prima voorzet af, welke Gert Dogger net niet onder controle kon krijgen. Maar voor de rest gebeurde er niet zoveel. Tot de 24e minuut, waarin OZC vanuit het niets de score opende. Een simpele combinatie door het midden zette Niels Koggel alleen voor keeper Dinand Stuifzandt. Een bekeken schuiver volgde : 1-0.
Behalve een kopbal van de vrijstaande Bernd Bove in handen van de OZC-doelman, viel er in de 1e helft niets meer te noteren.
De 2e helft begon als de eerste, meer balbezit voor Voorwaarts, maar echte kansen kwamen er niet. (Te) vaak werd de lange bal gehanteerd. Een kolfje naar de hand van OZC. De 4 verdedigers stonden als een blok, Jordy Harms stond op een eiland en er was nauwelijks diepgang aan de zijkanten. OZC werd daarentegen steeds gevaarlijker. In de 55e minuut knalde Niels Koggel op de vuisten van Dinand Stuifzandt.

Introductie scheiding

Na 62 minuten viel de 1e echte kans voor Voorwaarts te noteren, naar later zou blijken de enige, in de 2e helft. Voorwaarts werd eindelijk gevaarlijk vanaf rechts. René Nijhof vond de vrijstaande Jordy Harms, maar die gleed de bal net naast het doel waar het Voorwaartspubliek al juigden voor een doelpunt.
Na 68 minuut viel de 2-0. Aarzelend ingrijpen bracht Dennis ter Burg vrij voor Dinand Stuifzandt en met een bekeken schuiver zette hij OZC op rozen. Bij Voorwaarts ebde het geloof weg, wisselde Gert Dogger voor Michel Lensen, maar veel soelaas bracht dit niet. Erger nog , in de 78e minuut gleed Rutger Slot de bal ongelukkig in eigen doel en in de 80e min volgde de 4-0. Weer kon Niels Koggel ongehinderd aanleggen. Het was aan Dinand Stuifzandt en de lat te danken dat de thuisclub niet verder uitliep. Een verdiende maar zeker geflatteerde overwinning van de thuisclub.
Dinsdag volgt de return en Voorwaarts moet het vrijwel onmogelijke presteren. Aanvang 19:30 uur.